Radek Duda
Premium
24. září 2018 • 14:42

Dudův komentář: Proč u nás Kruppovi málokdo sahá po kotníky

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všimli jste si, jak šla oproti loňsku nahoru Sparta? Za vším stojí angažování Uweho Kruppa. Pro tenhle klub nebyl na českém trhu adekvátní trenér a angažování tohoto člověka byl perfektní krok. Je to skvělé i pro fanoušky. Osobně vnímám Spartu jako největší domácí hokejový klub, vždycky za ni hráli luxusní hráči, reprezentanti, zkrátka ti nejlepší na domácím marketu. A tito hráči potřebují mít na střídačce kapacitu.



Krupp je od pohledu sympatický chlap a je na něm vidět, že sem přišel z úplně jiné kultury. S jiným myšlením, s odlišným vystupováním, s vnitřním nastavením, na jaké tu nejsme zvyklí.

Přiznám se, že tenhle západní vítr je mi hodně sympatický. Do Sparty přišel člověk, který není s nikým kamarádíček, nehrozí u něj různé vazby na Pepíčka, na Toníčka, když to tak řeknu. Klobouk dolů, že se ho podařilo do Sparty přivézt. A jde také o prozíravý tah do budoucna, pokud má klub v úmyslu vychovat si nynějšího asistenta Jardu Nedvěda jako hlavního kouče. Vedle Kruppa dostane výbornou školu.

Pro hráčskou kabinu je Němcův nástup parádní v tom, že jí ukáže, jak funguje hokej ve světě. Co to znamená spojení moderní kouč. Znamená to být výborným psychologem, musíte s mužstvem žít, starat se o své hráče, znát jejich soukromí, být jim nablízku, když to potřebují, vědět o nich prakticky všechno.

Úplně rozumím tomu, když se Uwe Krupp zajímá o rodinné záležitosti hráčů, dobrou radou může pomoci i tam. Tímto se vytváří vztah hráče s koučem. Pak vám najednou dojde, že se chcete rvát i pro něj. A to je alfa a omega všeho.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud