30. října 2018 • 10:19

Rošáda v Kometě! Kašík končí v KHL, v Brně by měl nahradit Langhamera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na spolehlivé výkony, které dlouhodobě podával ve Zlíně, nedokázal Libor Kašík navázat v KHL. I proto je po několika měsících strávených v Chabarovsku na spadnutí jeho návrat do extraligy. Místo návratu do Zlína má však namířeno do Komety, z kádru úřadujícího mistra by pak měl opačným směrem zamířit na východ Ruska brankář Marek Langhamer.



O Kašíkově blížícím se konci v Chabarovsku informoval iSport.cz poprvé již na začátku října. Zlínský odchovanec si po příchodu do Chabarovsku udělal u ruských trenérů dobré oko v přípravných zápasech, na stabilní výkony ale nedokázal po startu sezony navázat.

V týmu KHL dosud odchytal sedm utkání s úspěšností zákroků pod 86 procent, většinu zápasů pokryl Jevgenij Alikin. I proto se vedení Chabarovsku rozhodlo ke změně. Kašíkovo angažmá v klubu natáhly zdravotní problémy ruského brankáře, klub následně usiloval o snížení jeho platu.

Jako náhrada za Kašíka by měl přijít z kádru úřadujícího vítěze extraligy Marek Langhamer. Oba gólmany zastupuje agentura Sport Invest, jejich agent Robert Spálenka však informace o brankářské výměně nepotvrdil. „Je ale pravda, že situace okolo Libora Kašíka se řeší,“ řekl pro iSport.cz.

Langhamer přišel do Komety v prosinci loňského kalendářního roku poté, co rozvázal kontrakt s Arizonou Coyotes. V brněnském dresu odchytal ve zbytku základní části devět utkání, v play off však přednost jeho Marek Čiliak

Po jeho letním odchodu do Slovanu Bratislava zahájil Langhamer cestu Komety za další obhajobou titulu jako brankář číslo jedna, v posledních zápasech jej však z brankoviště vytlačil konkurent Karel Vejmelka. „Kluci věděli s předstihem kdo bude v soutěži začínat. Ale snažíme se, aby každý mel zápasové vytížení,“ vysvětloval minulý týden trenér brankářů Jaroslav Odehnal.

Pokud se informace o Langhamerově přesunu do Chabarovsku potvrdí, měl by 24letý gólman na východě Ruska doplnit krajany Jana Koláře, Michala Jordána, Tomáše Zohornu a Tomáše Filippiho.

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud