Pavel Ryšavý
1. října 2019 • 08:00

Analýza pardubického startu sezony: Lubina dostal ultimátum. Co dál?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Budoucnost pardubického trenéra Ladislava Lubiny se řešila už po posledním víkendu. Ale verdikt se podle informací iSport.cz odkládá na pátek a následně na neděli, když to pro klub (a pro něj) půjde dobře. Měl dostat ultimatum, buď dvakrát vyhraje, nebo konec. Pardubice zatím získaly ze šesti kol jen tři body a iSport.cz nabízí scénáře, co by se v klubu mohlo v následujících dnech dít, plus nejpalčivější otázky kolem situace v Dynamu.



Scénář číslo 1: Dvě výhry a Lubina zůstane

Rozhodně největší přání klubového vedení. Předně proto, že Pardubice už dávno nejsou vyhlášenou trenérskou destinací, takže náhrada by se hledala dost obtížně. Plus je potřeba vidět, že tahle alternativa je nejlevnější. Musí se ale splnit dvě podmínky, tedy, že Dynamo vyhraje v pátek ve Zlíně a pak porazí v neděli doma Kladno. Taková jsou pravidla pro pokračování Ladislava Lubiny.

Což o to, podle papíru o utopii nejde. Na jména nejsou Pardubice horší než jejich budoucí soupeři. Zlín má třeba taky svoje problémy, vypadla mu hvězda číslo jedna, několik týdnů se musí obejít bez brankáře Libora Kašíka.

Jenže třeba v posledním zápase s Vítkovicemi jste měli pocit, že pardubická sestava úplně nevěří systému, který má hrát. Začala dobře, jenže sebevědomí padalo s tím, jak se nedařilo proměňovat šance. A když šel soupeř do vedení 2:1, všechno se zbortilo. Přibývaly chyby, hloupá vyloučení a parta na ledě vypadla z role, bum, 1:3 a pak začal těžký pochod do kopce se špatným koncem.

V pátek ve Zlíně bude hodně záležet i na tom, jak si kabina přeje trenéra Lubinu na lavičce. V tuhle chvíli hraje i o něj. A pokud za víkend Pardubice získají dvě výhry? Úplný klid nečekejte. V dalších kolech narazí Dynamo na extraligovou smetánku. Liberec, Plzeň, Sparta, Třinec a Kometa, tak vypadá program po nedělním Kladnu. Klub aktuálně není v kondici, aby obry porážel. Takže ultimátum může přijít znovu.

Scénář číslo 2: jeden nezdar a trenérův konec

V případě porážky ve Zlíně se nesplní podmínka, že Ladislav Lubina musí připsat dvě výhry. V tu chvíli okamžitě skončí. Trenérský štáb na neděli? Nejspíš provizorní, nový hlavní kouč by se ještě nehlásil, byl by to moc velký fofr. Takže proti Kladnu by mužstvo mohli mít na povel klidně asistent Radek Bělohlav s Petrem Čáslavou, kterému generální ředitel Martin Sýkora hodně důvěřuje.

Nabízí se, aby podruhé převzal áčko Richard Král, což už jednou zkoušel bývalý generální manažer Pavel Rohlík. Jenže v tuhle chvíli pod ním šlape juniorský tým, daří se mu. Vytrhovat ho z prostředí, kde je úspěšný? Nebyl by to úplně rozumný krok. Svoji práci rozjel dobře, i pro budoucnost klubu je důležité, aby ji dodělal.

Proč zapadly Pardubice do maléru?

V ofenzivě tým potenciál má, dobře vypadala první lajna s Kousalem, Tyborem a Kindlem. Problém číslo jedna? Přes hodně střel i šancí nedávala góly. Problém číslo dva? Kindl se zranil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud