12. března 2020 • 04:40

10 otázek k hokejové sezoně: proč nelze hrát bez fanoušků a co MS?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Z diváckého hlediska to bylo v Hradci smutnéZ diváckého hlediska to bylo v Hradci smutnéFOTO: ČTK

    Zatím to není striktní „NE“. Česká extraliga ročník neruší, v tuhle chvíli se nejvyšší hokejová soutěž kvůli epidemii koronaviru pouze odkládá. Ale jak to bude dál? Projděte si 10 zásadních otázek a odpovědí k dalšímu vývoji hokejové sezony. Odehraje se mistrovství světa? A bude Liberec mistrem?

  • Dohraje se extraliga?

    Stále je to možné, resp. není to úplně vyloučené. Vedení extraligy přerušilo právě rozběhnuté play off do 29. března. V případě, že to bude možné, odehraje se zkrácená verze vyřazovací části. Postupující z předkola určí třetí vzájemný duel (obě série 1:1), následně by se hrála jednotlivá kola na tři vítězná utkání. Vše musí být hotovo do 29. dubna.

    Extraliga přerušena do 29. března. Pak zkrácené play-off nebo konec
    Video se připravuje ...

  • Proč to nejde bez diváků?

    Kvóta 100 lidí, kteří se při utkání pohybují na stadionu. Vláda trvá na tom, že se do odvolání nesmí uskutečnit žádná akce s počtem účastníků přesahujícím dané číslo. Výjimky nejsou možné. Většina klubů dospěla k závěru, že se do této cifry nevmáčkne a zápas v menším počtu personálu nedokáže zorganizovat. Kupříkladu Sparta potřebuje k organizaci zhruba 150 lidí.

    Kouč Moták o prázdném stadionu: Nevím, čemu to pomůže, když se takhle bude hrát až do finále
    Video se připravuje ...

  • Co extraligu zruší?

    Může to být nové a přísnější nařízení Bezpečnostní rady státu, než to poslední z úterního dopoledne. Ale také skutečnost, kdy se v některém ze čtrnácti extraligových týmů vyskytne pozitivně testovaný hráč nebo jakýkoli zaměstnanec na koronavir COVID-19. V tom případě se aktuální sezona nejvyšší hokejové soutěže v zemi definitivně zruší.

    Komunikace byla alespoň lepší, těšilo Svobodu po výhře Zlína v zápase bez diváků
    Video se připravuje ...

  • Bude Liberec mistrem?

    Bílí Tygři ovládli základní část, a tak se spekulovalo, zda budou vyhlášeni mistry extraligy v případě, že se soutěž znovu nerozjede. Vedení soutěže rozhodlo, že v tom případě se držitelem Masarykova poháru Liberec nestane, tým Patrika Augusty bude veden jako vítěz Prezidentského poháru pro nejlepší tým po 52 kolech.

    SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec 3:5. Domácí už nasadili áčko, na Tygry to ale nestačilo
    Video se připravuje ...

  • Sestoupí Kladno?

    Ano. Poslední extraligové kolo určilo, že na 14. místě zůstává Kladno a padá níž. Nepotvrdila se úvaha vyřčená v hokejovém zákulisí, že by se v případě nedohrání play off anuloval celý ročník a Rytíři by zůstali nahoře. „Tato část soutěže je definitivně uzavřená, nic se měnit nebude,“ oznámil ředitel soutěže Josef Řezníček.

    Jágr po sestupu Kladna: Nevím, jestli najdu smysl pokračovat v české lize
    Video se připravuje ...

  • Budou pokutovány Karlovy Vary?

    Ne. Případ, jenž s aktuálním vývojem kolem extraligy nesouvisí, ovšem vyvolal velký humbuk, vyústil v nečekané rozhodnutí. Ačkoli samy kluby podaly podnět k disciplinární komisi, aby řešila postup Varů v závěru základní části, kdy do Vítkovic vyslaly juniory a dorostence, trest nepřišel. DK došla k závěru, že nemá oporu v řádech, aby klub mohla potrestat.

    SESTŘIH: Vítkovice - Karlovy Vary 8:2. Domácí přejeli mladíky a slaví záchranu
    Video se připravuje ...

  • Budou kluby trénovat?

    Dříve či později ano, záleží, jak si nastaví program na příští dny a týdny jednotlivé kluby. Denní režim si týmy postupně začaly skládat včera odpoledne po mítinku klubových zástupců v Praze a během dneška v tom budou pokračovat. Například Plzeň jde na led už dnes.

    SESTŘIH: Olomouc - Zlín 1:3. Berani srovnali sérii, zápas byl bez diváků
    Video se připravuje ...

  • Jak jsou na tom v Evropě?

    Obě elitní skandinávské soutěže ve Finsku a Švédsku jedou podle původního rozvrhu (SHL s maximálním počtem 500 lidí na zápas), to samé se týká ruské KHL (hranice 5000 lidí). Naopak německá DEL, slovenská extraliga a rakouská EBEL už ročník uzavřely, podobné stanovisko se dá očekávat u švýcarské NLA, kde start play off odložili. Dánové a Norové odložili ligu na neurčito.

    Slovenská hokejová liga byla kvůli obavám z šíření koronaviru předčasně ukončena.Foto Profimedia.cz

  • Jak dál s prvoligovým play off?

    Velký otazník. Kluby Chance ligy nedospěly na včerejší společné schůzce k jednoznačnému doporučení ohledně jejího dalšího pokračování, které by předložily výkonnému výboru ČSLH. Výsledky jednání o zbývající části sezony se bude výkonný výbor jako řídící orgán soutěže zabývat na dnešním jednání.

    VIDEOGRAFIKA: Výhry v historii play off. Jihlava, nástup Vsetína i atak Pardubic
    Video se připravuje ...

  • Odehraje se MS?

    Možná už v neděli může být jasno. Šéf IIHF René Fasel zároveň nevyloučil, že se rozhodne o měsíc později na základě vývoje postupu nákazy. Jisté je, že šampionát v Curychu a Lausanne se bude hrát jedině s diváky, bez nich nikoli. Otazník visí nad startem hráčů NHL, tamní hráčská asociace zvažuje, že jejich start nepovolí.

    Šéf IIHF René Fasel (vlevo) má v posledních dnech plno práceFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud