11. března 2020 • 14:30

(Zatím) nehrajeme! Hokej odkládá play off do 29. března, pak se uvidí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím to není striktní „NE“. Česká extraliga ročník neruší, v tuhle chvíli se nejvyšší hokejová soutěž kvůli epidemii koronaviru pouze odkládá. Do 29. března se zavřou zimáky, předkolo play off, které mělo pokračovat ve čtvrtek ve Zlíně a v Karlových Varech, se tedy nekoná. Varianta, že by se od konce března pokračovalo, je ale podmíněná rozvolněním přísných opatření ministerstva zdravotnictví, které zakázalo všechny akce s účastí nad sto lidí. Přerušení ve středu dohodli zástupci deseti klubů účastnících se play off s ředitelem extraligy Josefem Řezníčkem, schválit ho musí ve čtvrtek výkonný výbor svazu.



Stát v úterý zakázal pořádání akcí s účastí více než 100 osob, což nejsou všechny kluby schopné splnit. V případě, že se tato podmínka změní do 29. března, mělo by se dohrát 30. března předkolo a od 1. dubna odstartovat čtvrtfinále. Pokud se nezmění, bude extraliga předčasně ukončena.

Martin Hosták, generální manažer Zlína, byl po odložení play off v dobrém rozmaru
Martin Hosták, generální manažer Zlína, byl po odložení play off v dobrém rozmaru

„Kluby rozhodnutí přijaly s tím, že předkolo, v němž jsou obě série 1:1 na zápasy, by se dohrálo jedním rozhodujícím utkáním u těch týmů dle rozpisu soutěže (tedy ve Zlíně a v Karlových Varech). Následně po dni volna by 1. dubna navázalo čtvrtfinále ve zkrácené verzi na tři vítězství. Stejným způsobem by se pokračovalo dál tak, abychom byli schopni soutěž dohrát,“ řekl Řezníček.

„Pokud ale bude i nadále platit limit sta lidí, nelze potom pokračovat dál. Některé kluby nejsou schopné za takových podmínek garantovat odehrání zápasů. A my pak s rozpisem vyřazovacích bojů nemůžeme jít za datum 30. dubna,“ vysvětlil Řezníček.

Extraliga přerušena do 29. března. Pak zkrácené play-off nebo konec
Video se připravuje ...

Zápasy první a druhé fotbalové ligy se přitom kvůli epidemii koronaviru zatím odkládat nebudou. Nejbližší dvě kola se uskuteční bez diváků a po následné reprezentační přestávce Ligová fotbalová asociace, která české profesionální soutěže řídí, situaci znovu vyhodnotí.

„Srovnávat hokej s fotbalem v tomto ohledu nelze. Komunikovali jsme i s fotbalovou asociací, ale je to rozdílná situace. Fotbal čekají dvě kola a pak mají do 4. dubna pauzu. V hokeji narážíme na limit těch 100 osob, lidí kolem pořádání hokejového zápasu je zkrátka hodně,“ uvedl Řezníček.

V úterý se ještě odehrály bez diváků druhé zápasy předkola mezi Olomoucí a Zlínem a Hradcem Králové a Karlovými Vary. Uskutečnily se i druhé zápasy předkola první ligy Poruba - Jihlava a Slavia - Třebíč. O osudu první ligy v současné době jednají kluby se svazem.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud