Ondřej Kuchař
27. března 2020 • 04:50

Cíl extraligy: Přežít! Co dál? Ve hře by opět mohlo být zrušení sestupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspory, škrty, omezení. Kluby Tipsport extraligy plošně snižují hráčům platy za březen a duben. Někde srazí polovinu gáže, jinde ještě víc. Stále hlasitěji však rezonuje otázka, co bude dál. „Hlavní bude přežít léto,“ shodují se oslovení manažeři i agenti. Plošně klesnou rozpočty i platy. Ve hře bude rovněž změna formátu nejvyšší soutěže. Je možné, že příští rok nikdo nesestoupí. Na čem se kluby zřejmě budou chtít dohodnout? Budou díky ořezání rozpočtů hrát více mladí hráči? Co bude s cizinci a naopak i s krajánky? A co na aktuální situaci říkají Jan Peterek, Tomáš Král či Libor Zábranský?



Pandemie koronaviru ještě není ani na svém vrcholu, ve společnosti se už ale začínají sčítat škody. A taky tak trochu nesměle a s otazníky plánovat možná budoucnost. Výjimkou není ani hokej. Majitelé klubů, hráči a vůbec všichni zaměstnanci se vyrovnávají s krizí a utažením kohoutu peněz, které vůbec nepřitekly.

Kluby Tipsport extraligy v drtivé většině snižují hráčům o polovinu platy za březen a duben. Někde jdou ještě níž. Hokejisté s tím obvykle souhlasí, sami vědí, že není jiné cesty. Všem jde o jedno: PŘEŽÍT. Pokud přežijí kluby, nadechnout se budou moct i hráči.

Všude klesnou rozpočty, to výrazně ovlivní i mzdy borců na ledě. Očekává se plošné snížení gáží. „Zcela jistě půjdou platy dolů. V rámci situace ani jiná cesta není,“ říká hráčský agent Jiří Hamal. „Je to tak. Těžko se tomu vyhneme,“ souhlasí Martin Pešout, trenér a sportovní manažer Karlových Varů.

Zatím se řeší hlavně dojezd aktuální sezony, která formálně skončí 30. dubna. Ještě větší trable ale můžou přijít pak. Počínaje prvním květnem se rozběhne nový ročník. V platnost vejdou nové, dnes již dávno dohodnuté a podepsané kontrakty. Jenže zástupci klubů jen smutně krčí rameny s tím, že s největší

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud