Ondřej Kuchař
11. srpna 2020 • 21:43

Rytíř skolil rudého obra! Jágr v lóži, pak na střídačce. A co Plekanec?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtění, vůle a obrovské nasazení. Nejhorší tým posledního extraligového ročníku si v Generali Česká Cupu vyšlápl na giganta. Kladno ve výborném duelu porazilo Spartu 3:2. Tým přitom po povinné karanténě stihl jen tři tréninky. „Psychicky nám tohle vítězství hodně pomůže,“ věří trenér Rytířů David Čermák. V sestavě mu zatím chyběl Jaromír Jágr. Půl zápasů sledoval za sklem, pak sešel na střídačku.



Ještě několik dnů před zápasem nebylo jasné, zda se vůbec odehraje. Kladenský tým byl v karanténě, hráči trčeli v domácím vězení. Ve hře byla i varianta, že by se utkání se Spartou uskutečnilo ve Slaném, protože Rytíři měli kvůli koronavirové nákaze zavřený zimák.

Nakonec ale mohli rivala přivítat doma. I když za přísných podmínek. Nekompromisní ostraha bedlivě hlídala dodržování nařízení v podobě povinného nošení roušek na ústech diváků. Na pár minut jste se zapomněli a kus látky vám sjel pod bradu? Už vám na rameno klepal chlapík ve žluté vestě.

Zatímco Pražané již měli za sebou dva zápasy, pro Kladno to byla v úterý v letním poháru ostrá premiéra. Sparta, která přijela k druhému utkání ve dvou dnech s nabitým mančaftem, byla tvrdým testem po pouhých třech trénincích. Na výkonu Rytířů ale herní výpadek znát nebyl.

Kladno - Sparta: Neužil hazardoval! Mimo brankoviště však vytáhl luxusní zákrok
Video se připravuje ...

Trenéři postavili proti rudému obrovi mladý tým. Hned osm hráčů bylo ročníku 2000 nebo mladšího. Jen jeden plejer byl starší třiceti let. Zápas ale Kladno zvládlo a vyhrálo 3:2. „Kluci měli tři týdny dovolenou. Pak jsme stihli pět tréninků a šli jsme na další dva týdny do karantény. Moc prostoru nebylo, poprvé jsme se sešli až v sobotu. Takovéhle vítězství nám ale psychicky hodně pomůže,“ těšilo trenéra Davida Čermáka.

Jaromír Jágr na ledě podle očekávání scházel. Utkání sledoval v lóži za sklem spolu se svou novou 25letou přítelkyní Dominikou Branišovou. Zhruba v polovině zápasu už ale izolaci daleko od ledu nevydržel a sestoupil na střídačku, kde se postavil mezi trenéry a svým parťákům a podřízeným zároveň udílel pokyny.

Jako možná předzvěst budoucích událostí se to na tribunách hemžilo mnoha modrými dresy s jmenovkou PLEKANEC na zádech. Zkušený útočník v pondělí oznámil konec v Kometě z rodinných důvodů. Hned se začalo mluvit o tom, že by mohl po čase znovu obléct kladenské barvy. „Tomáš teď řeší jiné věci, my ho určitě necháme v klidu. Uvidíme až časem,“ řekl Čermák.

SESTŘIH: Kladno - Sparta 3:2. Bratři Bláhové řádili proti Pražanům
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 22:43. Š. Bláha, 29:08. Š. Jelínek, 53:13. O. Bláha

Hosté: 42:14. Tomášek, 58:09. T. Pavelka

Sestavy

Domácí: Košarišťan (Jiroušek) – Zelingr, Kehar (A), V. Sorokin, Štochl, Zajíc, Mikliš, Ticháček – Bernat, Račuk (C), Š. Bláha – Routa, Kubík, Guman – Š. Jelínek, Pitule (A), Hlava – O. Bláha, Filip, Urban.

Hosté: Neužil (Machovský) – Piskáček, Košťálek, M. Jandus, Kalina, T. Pavelka (A), Jeřábek, Klodner – Rousek, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Zikmund – Dvořáček, Říčka, Pšenička – Buchtele, Pech, Tomášek (A).

Rozhodčí

Horák, Sýkora – Komárek, Hnát

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

500 diváků

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud