3. prosince 2020 • 17:07

Kousal může hrát za Pardubice. Trenér Král ho nasadí na Vítkovice

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrací se do akce. Roberta Kousala Pardubice vyškrtly mimo sestavu 13. listopadu, teď vedení klubu nechalo na trenérech, jak s jeho budoucností naloží. „Od středy s námi trénuje a proti Vítkovicím bude v pátek hrát,“ oznámil kouč Richard Král. První centr se připravoval individuálně od orientačního testu na omamné látky, když ho policie kontrolovala při výjezdu od benzinové pumpy. Ukázalo se, že test byl falešně pozitivní na kokain, hráč měl v sobě nižší hodnoty THC.



Pardubice čekaly, jak se příběh kolem pozitivního testu na drogy za volantem vyvine. Proto umístily hokejistu mimo soupisku. Kokain by pro Roberta Kousala znamenal okamžitý vyhazov. Ale tady krevní testy jeho jméno očistily. Otazníkem tak zůstává jen zvýšená hodnota THC, protože tím pádem v nějaké formě užil konopí. Policie ho ale neobvinila z trestného činu, tudíž jde maximálně o přestupek.

Příběh se bude dál táhnout, hokejista i Pardubice budou čekat na konkrétní hodnoty, které by měl Robert Kousal zjistit do několika týdnů. Jasné v tuto chvíli je, že hráč nespáchal trestný čin. Proto ho Dynamo vrací zpátky do týmu. Ale samozřejmě stále s podmínkou. Čeká se na podrobnější výsledky. Stopové množství bude znamenat, že tříletý kontrakt běží dál.

Útočník Robert Kousal může nastoupit
Útočník Robert Kousal může nastoupit

Třicetiletý útočník se od 13. listopadu, kdy ho klub suspendoval, připravoval sám. „Chystal se individuálně, dostal plán od kondičního trenéra a doma měl k dispozici rotoped a činky,“ uvedl trenér Richard Král. Klub se rozhodl, že do potvrzení hodnot THC nikdo už nebude celou věc komentovat, tím pádem ani Robert Kousal. Až dostanou Pardubice výsledky, udělají výstup.

A vedení klubu dalo Královi možnost začlenit Kousala do mužstva, čehož využil. „Bavili jsme se o tom poslední týden, že taková možnost existuje. Bereme to tak, jak stojí v posledním stanovisku klubu. Robert je náš elitní centr, takže nám určitě pomůže,“ prohlásil trenér s tím, že v pátek ve Vítkovicích útočník nastoupí. „Robert teď nebyl tři týdny u mužstva, psychiku může mít pošramocenou tlakem. Domluvili jsme se, že nic z toho, co se stalo, teď řešit nebudeme a jedeme od začátku. Ať se soustředí na své výkony a bude to dobré,“ dodal Král.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud