2. prosince 2020 • 14:42

Kousal se vrací k Dynamu! Nespáchal trestný čin, ale přestupek, píše šéf

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Robert Kousal, který byl v polovině listopadu vyloučen z týmu Pardubic kvůli pozitivnímu testu na drogy, se znovu připojuje k mužstvu. Na svém Twitteru to potvrdil majitel Dynama Petr Dědek. "Orientační výsledky nasvědčují, že nespáchal trestný čin ale přestupek. Ctíme presumpci neviny do rozhodnutí. Nebudeme dál čekat, protože vzhledem k okolnostem případu je závažnost přestupku nejasná," napsal pardubický boss. Nyní už je jen na trenérech, kdy ho nasadí do utkání.



V posledních týdnech vypadala budoucnost spojení Roberta Kousala a Pardubic dost bledě. Když vyšlo najevo, že byl zkušený reprezentant zadržen policií a podle orientačních testů na drogy měl pozitivní výsledky na kokain a marihuanu, byl to pro Dynamo velký problém. Klubový majitel Petr Dědek něco takového ve svém týmu nechtěl trpět, hráče nechal okamžitě postavit mimo sestavu do doby, než bude jasný krevní rozbor a nechal otestovat i další členy kabiny.

Laboratorní testy následně potvrdily, že Kousal kokain nepožil, podle policejní mluvčí však byly nalezeny stopy marihuany. Oficiální dokument od policie třicetiletý hráč ještě nedostal, Dědek nicméně trval na tom, že pokud testy prokáží užití marihuany, známý pardubický odchovanec v klubu skončí. (VÍCE čtětě ZDE<<<)

Na rozvázání smlouvy ale (prozatím) nedojde. Na konečné rozhodnutí policie mohou v Pardubicích čekat ještě několik týdnů a tak se vedení rozhodlo vyřazeného forvarda znovu připojit k týmu. „Dosud nebylo ukončeno správní řízení, ale policejní výsledky jednoznačně vyloučily u Roberta přítomnost kokainu. Tyto prvotní orientační výsledky nenasvědčují tomu, že by Robert spáchal trestný čin ale přestupek. Jako klub ctíme presumpci neviny do konečného rozhodnutí. Počkáme na výsledky znaleckého posudku a na jeho základě vydáme finální stanovisko k celé kauze," uvedl Dušan Salfický, sportovní ředitel Dynama v oficiálním stanovisku.

Kdy se dvojnásobný účastník mistrovství světa objeví v zápasové sestavě, zůstává už jenom na trenérském štábu pod vedením kouče Richarda Krále. Není ale vyloučeno, že by to mohlo být již v pátek ve Vítkovicích. Naposledy oblékl Kousal dres Dynama 9. listopadu v duelu s Plzní (2:5).  

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud