8. března 2021 • 18:00

Stovky milionů minus, velké ztráty na vstupném. Ale extraliga (zatím) žije

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokej přišel o velké peníze. Bez lidí na tribunách Tipsport extraliga sice přežila, ale taky platí, že zatím. Třeba jen z chybějícího vstupného nedorazilo ke klubům podle odhadu deníku Sport přes 300 milionů. Skončila nejtěžší základní část v historii. Problém je, že výhled úplně optimistický není, může být mnohem hůř. Vzpomenete si přitom na léto, jak všechno začalo? Velké vášně, že s omezenou kapacitou na stadionech to nepůjde. Ani náhodou. Co by kluby za půlku zimáku daly.



Hrálo se, v covidové době se odjela celá základní část. Play off ve středu začne a v nejbližší době ho nic nezastaví. To jsou hlavní extraligové zprávy, tím pádem je elitní česká soutěž dál než před rokem. V rozjetém předkole dostala stopku kvůli pandemii. Sice v době překotných vládních rozhodnutí nikdy nevíte, ale v nejbližší době by hokej červenou dostat neměl.

Takže hurá? Ze sportovního pohledu určitě. Mohli jste se, byť jen přes televizi a počítačové obrazovky, kochat jízdou Sparty, výkony Petera Muellera nebo Milana Gulaše. Bez lidí a v tichu všechno působilo divně. Ale hokejová soutěž přežila v kompletním složení, nikdo nevyhlásil bankrot. Uf.

Jenže ekonom v každém klubu párkrát praští hlavou do stolu. Není dobře. Může to být všechno navíc ještě horší.

Stačí, když se odpíchnete od základních čísel.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud