28. března 2021 • 18:31

Pět bodů pro návrat úspěšné Komety: vytyčit mantinely a nepustit snajpra!

Autor: iSport.cz, koš
Vstoupit do diskuse
0
  • Hokejisté Komety Brno po brzkém vyřazení v play offHokejisté Komety Brno po brzkém vyřazení v play offFOTO: Michal Beránek / Sport

    Divnou sezonu už má za sebou. Po rychlém vyřazení ve čtvrtfinále play off se brněnská Kometa již může plně soustředit na příští ročník, před kterým projde řadou změn. A klub bosse Libora Zábranského, jehož by měl na střídačce vystřídat Jiří Kalous, se v něm po neúspěšném období chce vrátit zpět mezi extraligovou špičku. V článku iSport.cz si přečtěte, co musí tým z jižní Moravy provést, aby se tak stalo.     

  • Udržet Muellera

    Americká hokejová krása, to je Peter Mueller v bílomodrém dresu. Tři roky je démonický útočník lídrem Komety, v poslední sezoně ovládl bodování celé soutěže. Kdekdo si říká: Kdy odejde za lepším? O nabídky nemá nouzi, v rámci extraligy ho však Brno nikam nepustí. Mluví se taky o zájmu ze Švýcarska či útočníkově chuti vrátit se s rodinou za moře.

  • Ustálit sestavu

    První útok byl daný, do něj se sahalo málokdy. A dál? Kdokoliv s kýmkoliv, kdykoliv. Šachy s útoky a obranou byly průvodním jevem koučinku Libora Zábranského. Kdyby byly lepší výsledky, do sestavy by logicky nesahal. Takhle zkoušel všechno možné, nic moc nezabíralo. Čas testování by měl skončit. Na novém kouči bude, aby vybral správné hráče do adekvátních rolí.

  • Vytyčit mantinely

    I když nebude Libor Zábranský stát na střídačce anebo bruslit s hráči při tréninku po ledě, faktickým šéfem klubu zůstává. Na tom se nic nemění. Velká rozhodnutí jsou jen na něm. Bylo to tak před Jiřím Kalousem a bude i po něm. Jeho nástupce si však musí vykolíkovat území, kde bude pánem on. A umět se v hokejových otázkách nadřízenému postavit. Jinak bude za loutku.

  • Trpělivost šéfa

    Od Komety se čekají body, výhry. Plácání se od šestého místa po desáté nebaví fanoušky ani sponzory. Ano, rozhoduje se v play off, ovšem základní část nejsou pouťáky na žízeň. Když už si Zábranský vybral chlapa, kterému svěří vedení mužstva, musí ho podporovat. Sám sebe taky nevyhodil. Šéf měl hodně času na výběr toho pravého. Brzy se ukáže, jak si za svým tahem stojí.

  • Diváci na tribunách

    Kometa je velká rodina, Kometa je hluk, Kometa je vášeň. Bez fanoušků jako by klub nebyl. Ztrácí identitu, na hráče padá v prázdné DRFG Aréně splín. A bez narvaného zimáku je poloprázdná i kasa. „Nedokážu si představit, jak by fungovala ekonomika klubů bez příjmů ze vstupného. To by byla katastrofa. Věřím, že v září, v říjnu budou stadiony plné,“ přeje si Libor Zábranský.

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud