Pavel Bárta
1. září 2021 • 13:20

Plzeň řešila brankáře: Furcha seslalo nebe! Za ním čeká příslib

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňské mužstvo v závěru přípravy kosila viróza. Výpadky se podepsaly na výkonech v přátelských zápasech, dva duely s Litvínovem byly minulý týden zrušeny úplně. Beze všech marodů a taky zraněných už by indiáni neměli pomalu s kým nastoupit. Nejzávažnější potíže postihly Miroslava Svobodu, který se měl vrátit jako brankářská jednička. Klub narychlo ulovil Dominika Furcha. Zatím na měsíc. Ten by měl stačit, než bude Svoboda po nemoci připraven postavit se znovu do brány.



Obzvlášť pár týdnů před výkopem extraligové sezony šlo o hodně nepříjemnou komplikaci. Miroslav Svoboda po uzdravení musel podstoupit testy, aby prokázaly, jestli se nejedná o vážnější zdravotní problém. To se naštěstí nepotvrdilo, šestadvacetiletý gólman se k hokeji bude smět vrátit. „Byla to záležitost, kterou není radno podceňovat,“ připustil sportovní manažer a asistent trenéra Tomáš Vlasák.

V Plzni museli narychlo hledat náhradní řešení. Panika však nebyla namístě. „Spíš jsme z toho měli trochu zamotanou hlavu. Náhradu jsme ale sháněli a potřebovali, protože minimálně měsíc ještě potrvá, než zase půjde do brány,“ dodal Vlasák.

Svoboda se k mužstvu zatím nepřipojil, zůstává doma v Ostravě. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud