Michal Kvasnica
1. dubna 2022 • 12:56

Olomouc zbrojí: tři posily do útoku a slovenský trenér za Motáka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Hané se pomalu objasňuje hádanka, kdo na trenérské lavičce nahradí do Třince odcházejícího Zdeňka Motáka. Podle informací iSport.cz olomoucký klub hledá parťáka pro Jana Tomajka na Slovensku. Ján Pardavý z Trenčína měl odmítnout, nyní je ve hře Boris Žabka, současný asistent tamní reprezentace do 18 let. S Tomajkem se zná někdejší důrazný bek ze společného působení v Liberci, v „plecharéně“ už se jednalo. A kouč Mojmír Trličík by měl v Moře pracovat u mládeže.



Na Slovensku si jeho práci pochvalují, tedy až na občasné emocionální výlevy, které předváděl už v české extralize. Druhým rokem působí Boris Žabka jako asistent u tamní osmnáctky, laso za zajímavě odváděnou šichtu měl dostat také od Slovanu Bratislava.

Nicméně velmi reálnou variantou je v současnosti pro čtyřiačtyřicetiletého trenéra angažmá v Olomouci. Několik zdrojů se shoduje na tom, že schůzka na Hané už proběhla.

Žabka by navíc nešel do úplně neznámého prostředí, po svém boku by měl ex-spoluhráče Jana Tomajka, se kterým hrál v sezoně 2006/07 v Liberci. Poté se Slovák přesunul do Mladé Boleslavi, kde se ke konci hráčské kariéry už profiloval jako kouč. Nejdříve mládeže, pak áčka coby asistent Františka Výborného. Později mu šéfoval Patrik Augusta s Vladimírem Kýhosem.

Jednatel klubu Tomajko by si nechal na starosti útočníky, jako tomu bylo dosud, a bývalý obránce Žabka beky. Přebral by Motákovu agendu a temperamentem rozčísnul prostředí, které už po pěti letech taky potřebuje nějaký impuls.

Rovněž s Jánem Pardavým Tomajko nastupoval, na přelomu tisíciletí váleli v dresu Vsetína. Ale na další kooperaci,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud