Pavel Ryšavý
6. září 2022 • 15:12

Plzeň je špičkou v zapojování mladých hráčů. Rozkoukej se, pak práce

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

V českém hokeji je to stálé téma. Chceme hrát mladé hráče, ale nejsou. Nebo trenérům chybí odvaha je nasadit? V Plzni na takový problém nenarazíte. Umí svoje talentované borce zapojovat do struktury A týmu, nikde jinde to nedělají tak často a tak úspěšně. „Chceme, aby se u nás hráči každým rokem, každým zápasem a každým tréninkem posouvali dál,“ pronese na oko jednoduchý recept sportovní manažer Tomáš Vlasák. Klíčem je, že mohou být na hráče nároční.



Když jde o vlastní mladé hráče, máte pocit, že Plzeň vždycky hrábne do studny a někoho vyloví. Jako kdyby tenhle zázračný pramen nevysychal. Teď nejde o (na české poměry) mega talenty typu Davida Jiříčka, kteří zvládají hrát s dospělými od 16 let. Vidíte tady systematickou práci. Jedna věc je, že jde o určitou nutnost, Plzeň není nejbohatším klubem ligy. Jen nutnost mění víc na přednost.

Dobře vnímáte, jakou prestiž v celé republice tahle značka získala. V minulé sezoně klub vyhrál nejvyšší soutěže dorostu i juniorů, což samo o sobě zase tak moc neznamená. Klíčové je, jestli dovedete hráče dál zlepšovat a zapojovat do áčka, od toho se odvíjí budoucnost klubu, ne od pohárů v mládeži. „Jasně že chlapský a juniorský hokej je diametrálně rozdílný,“ říká sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud