Miroslav Horák
8. září 2022 • 04:55

Nejmodernější kostka, teplo… Jágr představuje arénu. Čeho se obával?

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čepice, palčáky a jeden svetr místo proklamovaných dvou nechte doma. V přestavěné kladenské aréně se dočkáte komfortu, jaký tenhle téměř osmdesátiletý dědeček nepamatuje. Zdejší ČEZ stadion prošel úspěšnou generálkou, středeční ostrý test před vstupem do extraligové sezony (16. září) náležitě prověřil půlmiliardovou investici. Rok a půl čekání na fungl nové a přívětivé prostředí škrtnul přípravný duel Rytířů s Libercem (4:5). „Máme nejmodernější kostku nad ledem,“ vypichuje Jaromír Jágr, majitel klubu, v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz.



Letitý návštěvník kladenského stadionu ty momenty dobře zná. Než si stihne utřít nudli z nosu, přimrzne mu. „Jaká byla zima venku, taková byla i uvnitř,“ usmívá se pamětník a majitel Rytířů Jaromír Jágr. Ač sám občas trpí nostalgií a dobře ví, že z drsných podmínek vyrostli světoví hráči, nové kulturnější prostředí jednoznačně vítá.

Hala má po kupě všechna razítka a je konečně ready na novou extraligovou sezonu. Pociťujete zadostiučinění?
„Těší mě, že jsme se ze starého zimáku odpíchli k novému. Netvrdím, že to bývalé prostředí bylo nedůstojné a nechci fňukat, kladenský hokej už si však zasloužil něco lepšího. Čekání bylo dlouhé a díkybohu, že se to stihlo dodělat právě teď před očekávaným výrazným zdražováním energií, surovin a všeho dalšího. Kdyby se rekonstrukce vlekla, měl bych velké obavy, zda by se dotáhla do zdárného konce. Všeobecně se ví, že původní plán byl vyměnit střechu, jenže pak se přišlo na to, že bez dalších zásadních úprav budovy to nepůjde. Stávající zdi by nový vršek neunesly. Stálo to víc peněz a mnohem víc času, než se předpokládalo.“

Stadion stojí a funguje. Přinese kladenskému týmu i novou dávku sebevědomí? Ne snad, že byste platili za chudáky, ale respekt s komfortnějším domovem za zády máte větší.
„Jasně, rozumím. Ale vyloženě takhle to nebereme. Myslím, že ani nikdo z hráčů si nestěžoval na podmínky starého zimáku. Byl zkrátka náš. Víte, podstatné je najít si na všem špatném to pozitivní. Co si budeme povídat, v těžkých podmínkách vyrůstají nejlepší sportovci, hráči a vůbec lidé. Musíš to otáčet ve svou výhodu proti ostatním. Největší benefit z předělaného stadionu budou mít naši fanoušci. Tak to má být. Dočkávají se komfortního, opravdu velice hezkého a útulného prostředí.“

Na co jste pyšný?
„Myslím, že máme nejmodernější 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5
Finále
Články odjinud


Články odjinud