Pavel Ryšavý
7. října 2022 • 11:45

Případ Ščerbak: Rus byl proti válce, stejně musel pryč. Hradec hledá posilu

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat útočníka Nikitu Ščerbaka do Česka aspoň do konce září byla legislativně docela těžká mise. Povedlo se. Takže se Hradec upnul na scénář, že tady ruský útočník zůstanou celou extraligovou sezonu. Nakonec minulý týden oznámil, že všechno padlo. Ščerbak odcestoval domů, do Kanady. „Postupně vše dospělo do bodu, že žádná možnost nezůstala a Nikita musel opustit Česko,“ říká generální manažer Aleš Kmoníček. Náhrada za hvězdu? Pracuje se na ní. Nebo se Rus ještě vrátí?



Nedivíte se, že se Hradec zaměřil na angažování Nikity Ščerbaka. Jeho ofenzivní schopnosti měly Mounftieldu přinést šance, góly, tím pádem i body. Štáb kolem trenéra Tomáše Martince věřil, že z něj vydoluje přesně to, proč ho Montreal v roce 2014 draftoval v prvním kole. Útočník umí být hodně elegantní a dost zábavný. Ještě aby zůstával produktivní, držel linku stabilně vysoko a uměl ovládnout velké zápasy.

Mohl postupně nahradit Ahtiho Oksanena, bombarďáka, který z klubu odešel po minulé sezoně.

Jenže všechno krachlo na pravidlech, která Česko nastavilo kolem pobytu Rusů a Bělorusů po invazi na Ukrajinu. Ščerbak dostal krátkodobé vízum na 90 dní, trénoval v Hradci, chystal se na sezonu, rozjel extraligu. A dál? Už nic, dlouhodobé vízum nedostal. Odehrál 5 zápasů, připsal si 5 bodů (1+4).

„Možnost, že tady Nikita zůstane i dál samozřejmě existovala.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud