Pavel Ryšavý
22. října 2022 • 08:50

TOP 5 hvězd východočeského derby. Zářil bek, Kousal roste do repre formy

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Jedna z největších ozdob první čtvrtiny extraligy? Zápas Pardubic s Hradcem, který Dynamo ovládlo nakonec 5:2. Nejvíc bavilo, že nešlo o nějaké taktické šachy, kdo se vytáhne s pečlivější defenzivou. Nejlepší obrana je útok! Tady jsou nejsilnější individuální výkony velkého klání podle webu iSport.cz. Titul krále večera si zaslouží obránce Jan Kosťálek.

  • Jan Košťálek (o), Pardubice

    Jak si vedl v zápase

    body: 2 (1+1)

    střely: 2

    čas na ledě: 17:45

    Sice ho na soupisce najdete jako obránce, ale asi by bylo lepší ho psát bokem. První hokejový záložník v extralize? Zhruba tak. Docela často jste ho mohli vidět na špici útoku, klíčové je, že spoluhráči jeho hru chápou, takže ho automaticky někdo jistí. Vstřelil náramný gól, kdy si potáhl brankáře Jana Růžičku s pukem na holi doleva, jak potřeboval, pak vypálil doprava. Vymyslel gól pro Kousala, když výborně střílel na teč. Ofenzivu podporuje často, nejde o nic výjimečného, ale tohle byl vyloženě jeho den.

    Pardubice - Mountfield HK: Osamocený Košťálek si vychutnal hostujícího brankáře Růžičku, 3:1
    Video se připravuje ...

  • Robert Kousal (ú), Pardubice

    Jak si vedl v zápase

    body: 3 (2+1)

    střely: 2

    čas na ledě: 20:14

    Pokud k sobě dostane borce na stejné vlně, vyroste. A tohle se aktuálně v Pardubicích děje. Lukáš Radil s Tomášem Zohornou jsou v jedné věci úplně stejní jako on, hrají nesobecký hokej. Vnímají pohyb parťáků okolo, nahrávky chodí rychle, kolikrát naslepo, protože víte, že tam jeden z nich prostě bude. Proti Hradci šikovně tečoval Košťálkovu ránu, pak se mu odvděčil nahrávkou před brankoviště, nakonec vymetl víko. Dovede do hry dát i emoce, dohrát souboj. Výkonnost mu roste pro reprezentační návrat.

    Pardubice - Mountfield HK: Vyrovnáno! Košťálkovu střelu tečoval Kousal, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Roman Will (b), Pardubice

    Jak si vedl v zápase

    zásahy: 30

    inkasované góly: 2

    úspěšnost zákroků:  93,75 %

    Zajímavý tah. Dominik Frodl nedostal dva zápasy po sobě gól, ale Pardubice se stejně držely předem daného plánu, takže do akce mířil Roman Will. Frodlem nastavený standard neklesl ani o chlup. Co ho vystihuje nejvíc? Klid. Jistých zákroků si připsal poměrně dost, třeba v závěru druhé třetiny zastavil Lva, který se zjevil před bránou sám. Jak moc si věří, předvedl ve chvíli, kdy chytil puk do lapačky, sice mu zleva vyjížděl Kelly Klíma, ale on stejně vyklepl kotouč a bez problémů rozehrál.

    Brankář Pardubic Roman Will Brankář Pardubic Roman WillFoto ČTK / Vostárek Josef

  • Lukáš Radil (ú), Pardubice

    Jak si vedl v zápase

    body: 3 (1+2)

    střely: 2

    čas na ledě: 16:28

    Pořád něco vymýšlel a zkoušel. Několikrát se snažil brankáře Růžičku překvapit, že na něj házel puk od zadního mantinelu. Tohle nevyšlo, ale jiné věci ano. Třeba jeho ťukes s Tomášem Zohornou, který zakončil a dal na 4:1? Pár let zpátky by možná ještě z přihrávky před poloprázdnou bránu vymýšlel nahrávku před úplně prázdnou bránu. Jeho kličky a změny směrů dělaly poměrně velké obtíže i Hradci, jehož kádr přetéká dynamickými hráči. Po zápase bychom chtěli vidět hrany jeho bruslí, z těch brzd musí být totiž úplně tupé.

    Pardubice - Mountfield HK: Skvěle sehrané přečíslení zakončil do odkryté branky Radil, 4:1
    Video se připravuje ...

  • Marek Zachar (ú), Mountfield HK

    Jak si vedl v zápase

    body: 0

    střely: 5

    čas na ledě: 13:45

    Když se na něj zaměříte, připomíná sršně s vystrčeným žihadlem. Každou chvíli je připravený bodnout. Dost ostře zastavil kličky Lukáše Radila, prostě do něj vletěl, chytil ho nepřipraveného a hodil ho na mantinel. U rozhodčích prošlo. Dobře pracuje při oslabení. Snažil se i tlačit do koncovky a byl hodně blízko snížení na 2:3. Šikovně se natlačil před pardubickou branku, všechno udělal dobře, prostrkával puk mezi nohy gólmana. Co se pokazilo? Nic, jen Will byl prostě v tu chvíli lepší.

    Marek Zachar Marek ZacharFoto Michal Beránek/Sport

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud