Pavel Ryšavý
10. ledna 2023 • 04:45

Šalé zůstává. Jak udržet další? Chyby tolerovat, pracovat s nimi a riskovat

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko si kouslo do stříbra. Z velkého úspěchu na MS do dvaceti let je taky ale zásadní vyvodit závěry. Jak dál? Kam by měl mířit český hokej? Jak zařídit, aby se hráči rozvíjeli víc doma? Bolestí je, že desítky sedmnáctiletých borců odejdou každý rok směr Skandinávie nebo Amerika. Eduard Šalé může být tahounem příští dvacítky, aktuální sezonu dohraje doma. Klíčové je mít cestu, jak posouvat dál jeho, i jak pracovat s těmi, kteří zatím nejsou daleko jako on.



Jakmile skončilo MS juniorů, Barrie Colts se postavili na špičky. Přední klub z OHL začal větřit, jestli uloví Eduarda Šalého, na kterého drží práva po draftu do kanadských juniorek. „Čekají na vyjádření. Tenhle příchod by klub mohl před play off ještě víc posílit,“ hlásil novinář Gene Pereira.

Jenže už fakt, že se útočník vrátil letadlem do Prahy, leccos naznačoval. A pak Šalé dal razítko na svoji volbu: „Po turnaji přijedu domů, v klidu si všechno proberu. Ale myslím si, že zůstanu v Brně.“ Pro klubový web pak přidal, že ještě neví, zda nastoupí už ve středu v Olomouci, nebo až v pátek v zápase pod širým nebem v Bratislavě.

Příští rok by z něj mohl klidně být lídr české dvacítky na MS, ještě ho teoreticky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud