29. ledna 2023 • 20:30

SESTŘIHY: Plzeň zastavila Spartu, Dynamo dál vítězí. Brno - Liberec 3:0

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšlápli si na rozjetý stroj. Hokejisté Plzně porazili v 43. kole Tipsport extraligy rozjetou Spartu 4:3 v samostatných nájezdech a ukončili Pražanům sérii sedmi vítězství za sebou. Vedoucí Pardubice zvítězily 5:3 v Mladé Boleslavi a díky osmé výhře v řadě navýšily náskok v čele tabulky. Brněnská Kometa skolila Liberec 3:0 a vyhrála potřetí za sebou za tři body. Kladno sahalo v Hradci Králové po bodech, ale prohrálo 2:4 a bodová ztráta na dně tabulky se nadále rozšiřuje. Litvínov ve vyrovnané bitvě zvítězil 1:0 po nájezdech nad Českými Budějovicemi. Karlovy Vary v přestřelce s Olomoucí rozhodly o výhře 4:3 v čase 59:59.



První nula pro Zajíčka, rozhodl Estephan

V úvodu se hrálo dlouho bez šancí, až v 5. minutě málem překonal Hrachovinu domácí bek Strejček. Vzápětí nabídl hostům faulem přesilovou hru Freibergs, ale Verva se ubránila. V oslabení naopak zahrozil Gut, s jehož bekhendovým pokusem si gólman Motoru poradil. Na druhé straně bekhendovou střelou z otočky minul Dzierkals.

Potom ohrozili Hrachovinu svými ranami Jaks a Strejček. Největší šanci měl po kombinaci třetí litvínovské formace Hlava, ale hostující gólman mu ji zmařil lapačkou. Po Zdráhalově přihrávce minul Šalda. Zajíčka zase nepřekonal bekhendovým zakončením Hanzl. Bezbrankový stav neprolomil ani Zdráhal po Abdulově přihrávce.

V úvodu druhé části se hosté ubránili při Pechově trestu a v dalším jejím průběhu měli navrch. Přestříleli Severočechy v poměru 15:4, ale Zajíčka nepřekonali svými pokusy Tomeček, Šenkeřík či Vondrka. Raška se před litvínovského gólmana protlačil zpoza branky, jenže ani on neuspěl. Za domácí dvakrát v rychlém sledu zaměstnal Hrachovinu Zdráhal a další možnost měl Wesley.

Ve 42. minutě se dostal sám před Zajíčka Hanzl, ale bekhendovým blafákem na něj nevyzrál. V čase 42:52 sice překonal Hrachovinu tečí Strejčkovy střel Gut, avšak sudí Sýkora se Šindelem si na videu potvrdili, že to bylo vysokou holí.

Ve 45. minutě nabídl Hanzl puk před odkrytou branku Štenclovi, ale ten mu přeskočil hokejku. Motor se neprosadil při Zileho trestu a potom po objetí branky nepřekonal Zajíčka ani nadvakrát bekhendem obránce Vráblík.

V nastavení nejdříve minul v šanci domácí bek Demel, na druhé straně neuspěl s bekhendovým blafákem zadák Štencel. Hrachovina nedovolil skórovat Hlavovi a z protiútoku neproměnil únik Valský, který o chvíli později nevyužil ani svou další šanci. Rozhodnout se nepodařilo bekhendovým blafákem ani na druhé straně Kudrnovi.

V rozstřelu Estephan poslal domácí do vedení v první kole, jenže v páté sérii odpověděl zakončením jednoruč po vzoru Petera Forsberga Pech. Následně ale uspěl opět Estephan a Pech už nikoliv.

Gólman Šimon Zajíček přispěl k třetí výhře ve vzájemných duelech za sebou prvním čistým kontem v extraligové kariéře.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Litvínov): „První třetina byla z obou stran velmi nervózní, což odpovídalo významu utkání pro oba týmy. Ve druhé třetině jsme jednoznačně tahali za kratší konec. Díky brankáři Zajíčkovi i obětavosti hráčů jsme ji ustáli. Třetí třetina byla zase taková nervózní a bylo to o jedné brance. Čekal jsem, že na jedné straně v 60 minutách padne, nestalo se tak. Jsme rádi, že jsme si vzali druhý bod za nájezdy. V konečné tabulce se velmi pravděpodobně bude každý bod počítat.“

David Čermák (České Budějovice): „Jak byl dlouho stav 0:0, tak bylo asi jasné, že rozhodne jeden gól. Šance byly na obou stranách, několik vyložených. Nás mrzí hlavně druhá třetiny, kdy jsme si tam vytvořili hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Litvínov pak proměnil dvě penalty a my bohužel jenom jednu.“

SESTŘIH: Litvínov - České Budějovice 1:0sn. Defenzivní bitvu rozhodl nájezdový mág Estephan
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: . Estephan

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Jurčík – Abdul, Estephan, Zdráhal (A) – Havelka, Gut, Hlava – Berka, Danielčák.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Dzierkals, M. Toman, Doležal – Strnad, Raška I, V. Tomeček.

Rozhodčí

M. Sýkora, J. Šindel – J. Frodl, D. Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky (Litvinov).

Návštěva

4126 diváků

Cingel zmařil naděje Rytířů, Perret 0+3

Hosté se - podobně jako řada dalších týmů - jen těžko srovnávali s hradeckou rychlostí, domácí zprvu produkovali brankové šance v téměř dvouminutovém intervalu. V koncovce se ale trápili. Jágrův faul na Chalupu nepotrestal z trestného střílení Jergl, Perret v úniku přetáhl kličku, tyčka zazvonila po zakončení nové posily Ethana Wereka. Kanadský útočník dostal prostor v druhé formaci vedle Lalancettea a Radovana Pavlíka.

Mountfield šel celkem zaslouženě do vedení až ve 14. minutě zásluhou Kevina Klímy, který přebruslil Ticháčka a z dorážky dopravil puk bruslí do branky. Kontrola u videa neprokázala úmyslné kopnutí.

Kladno svůj výkon stupňovalo a i když ve druhé třetině vystřelilo jen šestkrát, šlo o zakončení z nebezpečných pozic. Indrák ještě únik neproměnil, ale ve 39. minutě už vyrovnal Procházka, jenž projel zkoprnělou královéhradeckou sestavou a dorazil svůj vlastní pokus.

Do minulé patnáctigólové přestřelky na hradeckém ledě měl dnešní vzájemný zápas daleko, třetí část ale přece jen nabídla víc brankových radostí. Po minutě vystihl Klepišovu chybu Radovan Pavlík a sám před Bowem zamířil mezi betony, hosté zanedlouho opět vyrovnali z přesilovky zásluhou Kubíka.

Na využitou početní výhodu z hole Cingeľa už ale odpověď nenašli. Bláhovu teč vytáhl zákrokem večera Kiviaho, jenž neinkasoval ani v zesílené power play hostů. Vítězství favorizovaného týmu Hradce snadno potvrdil po třetí Perretově asistenci Jergl.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Do utkání jsme dobře vstoupili, bohužel jsme ale nedali víc než jeden gól. Ve druhé třetině byly šance na obou stranách. Byli jsme trochu ustrašení, nešly nám nohy a nebylo to ono. Výkon, na který jsme zvyklí, jsme začali předvádět až za stavu 2:2. Zvýšili jsme tlak, z toho se nám podařilo dát góly. Za tři body jsme strašně moc rádi. Musím pochválit i Henriho Kiviaha, který nás držel celý zápas.“

Pavel Skrbek (Kladno): „Měli jsme špatný vstup do utkání, ztráceli jsme spoustu puků, z toho pramenily šance soupeře. Díky vynikajícímu výkonu našeho brankáře jsme zůstali ve hře. Ve druhé třetině jsme se hodně zlepšili a vyrovnali hru i skóre. V kabině jsme si řekli, že rozhodne jedna chyba. Bohužel jsme soupeři hned v první minutě třetí třetiny nahráli na gól a došel si pro vítězství.“

SESTŘIH: Mountfield HK - Kladno 4:2. Cingel zhatil naděje Rytířů, Perret 0+3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:13. Kev. Klíma, 41:02. R. Pavlík, 51:24. Cingel, 58:50. Jergl

Hosté: 38:20. M. Procházka, 45:37. Kubík

Sestavy

Domácí: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.

Hosté: Bow (Brízgala) – Ticháček, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II.

Rozhodčí

Úlehla, Stano (SVK) – Svoboda, Synek

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

5 735 diváků

Skvělý Furch vynuloval Bílé Tygry

Kometa - psychicky posilněna předchozími výhrami - začala náporem, z něhož se zrodily i šance. Do páté minuty se vměstnaly slibné pokusy Dufka a Horkého, který se o tři minuty později neprosadil v nájezdu na Neužila, jenž dostal v liberecké brance přednost před Kváčou.

Bílí Tygři se před Furcha do většího tlaku dostali až v závěru první třetiny, nicméně změnu skóre si nevynutili. A stejně tak na domácí straně neuspěl zblízka Okál.

V úvodu druhého dějství využívaly oba celky rychlého přechodu středního pásma k nátlakové hře v prostoru před brankami. Blíže ke gólu měli domácí, avšak Holík ani Šalé se neprosadili.

Skóre se změnilo v první přesilovce zápasu. Brňané rychle zakombinovali, v přečíslení se v mezikruží dostal ke střele obránce Kučeřík, který trefil horní roh branky a zaznamenal svůj první gól v sezoně. Hlavní roli v dalším průběhu hráli gólmani. Furch se vytáhl proti Birnerovi, Neužil zase zlikvidoval vyloženou šanci najíždějícího Ščotky.

Brňany povzbudilo ubránění dvojnásobného oslabení v délce 78 sekund na konci druhé třetiny. Hráli maximálně zodpovědně především směrem dozadu a jejich prioritou bylo nepustit Severočechy do gólové koncovky.

Tlak Bílých Tygrů sílil s přibývajícím časem, jenže obrana Brna odolávala. Výrazně si pak domácí pomohli při své druhé přesilovce, kterou za 20 sekund zúročil Strömberg. Tím vzala neproduktivním hostům vítr z plachet. Liberec nejenže nevyužil power play, ale v závěru ještě ve vlastním oslabení inkasoval z hole Ďalogy, pro něhož to byl rovněž první gól v sezoně.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (Kometa Brno): „Začátek byl z naší strany poněkud nervózní, chtěli jsme navázat na předchozí úspěšné výsledky a hráčům to trochu svazovalo ruce. Uklidnil nás gól z přesilovky, výborně jsme zahráli oslabení ve třech proti pěti, tým bojoval, pracoval a podržel ho opět výborný výkon gólmana Furcha. Šli jsme si za vítězstvím a dotáhli to ke zdárnému konci.“

Patrik Augusta (Liberec): „Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly naše přesilovky, respektive nemohoucnost při nich. Klíčové bylo neproměnění dvojnásobné výhody, tato přesilovka se nám hrubě nepovedla, soupeř byl pracovitější a připravenější víc než my. Musíme zase zvednout hlavu a dívat se na další zápas, liga je tak vyrovnaná, že každý může porazit každého, takže do konce základní části bude stále o co hrát.“

SESTŘIH: Kometa Brno - Liberec 3:0. Domácí kralovali v přesilových hrách a berou třetí výhru za sebou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:28. Kučeřík, 51:57. Strömberg, 59:43. Ďaloga

Hosté:

Sestavy

Domácí: Furch (Čiliak) – Ďaloga, L. Forman, Ščotka (A), Hrbas, Kučeřík, Holland, Fajmon – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (C), Strömberg, Koblížek – Dufek, Zbořil, Šalé.

Hosté: Neužil (Kváča) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, A. Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Šír (A).

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Rampír, Axman

Stadion

Winning Group Arena

Návštěva

6224 diváků

Kohoutův úder v poslední vteřině

Po dlouhé úvodní pasáži bez přerušení si Karlovarští vytvořili první velkou šanci při přesilové hře, kdy se proti Beránkově dorážce z bezprostřední blízkosti vyznamenal brankář Konrád. Poté první třetina nabídla spíše opatrný hokej s minimem šancí na obou stranách. Vedle úvodní šance hostů ještě před prázdnou brankou netrefil skákající puk Rachůnek a Konráda nepřekonal v samostatném úniku Kohout a ani dorážející Redlich. Brankáře Lukeše snad v jediné větší olomoucké šanci nepřekonal Knotek.

Druhou část začaly oba celky o poznání aktivněji a už v úvodní minutě mohl skórovat Gríger, jenže hostující útočník svou šanci neproměnil a do vedení se hned z protiútoku dostala Olomouc. Po Kuskově střele se ve skrumáži před Lukešem nejlépe zorientoval Plášek a dorazil puk do sítě. Hned vzápětí mohli vyrovnat Redlich s Jiskrou, jenže prvně jmenovaný trefil před odkrytou brankou jen blokujícího obránce a Jiskru skvěle vychytal Konrád.

Srovnat se tak povedlo až Kohoutovi, který nabral rychlost ve středním pásmu a zamířil přesně do pravého horního rohu. Karlovy Vary se poté dokonce dostaly do vedení, když se podobným způsobem pět minut před koncem druhé třetiny podařilo prosadit také Beránkovi. Jenže Olomoučtí si pomohli přesilovou hrou, během které se tvrdou střelou prosadil obránce Rašner.

Domácí se navíc prosadili hned během prvního střídání ve třetí třetině - přesným zakončením pod horní tyč překlopil vývoj zápasu zpět na olomouckou stranu Káňa. Energie ale znovu srovnala díky využité přesilovce, kterou zužitkoval pohotovým zakončením zblízka Gríger. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, dostali se hosté do přečíslení dvou proti jednomu a Kohout střelou z první po Mikyskově přihrávce v poslední sekundě překonal Konráda.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): „Dnes to byl hodně vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. Udělali jsme zbytečný faul a inkasovali kvůli tomu vyrovnávací branku. Na to si musíme dávat pozor. Taková koncovka by se nám neměla stávat. Myslím, že jsme dnes ztratili body. Nedělal bych z toho sice vědu, ale určitě si k tomu něco řekneme. Na druhou stranu všechno zlé je k něčemu dobré a proto věřím, že už se nám to nestane. Nejsme teď schopni vyhrávat vyrovnané zápasy a nemáme konzistentní výkony. Blíží se konec sezony, musíme se z toho poučit a znovu se odrazit k lepším výkonům, protože teď se bude hrát o všechno.“

Vojtěch Šik (Karlovy Vary): „V první řadě děkujeme divákům za to, v jakém počtu přijeli a jak nás celý zápas povzbuzovali. V první třetině to bylo vyrovnané. Ve druhé třetině jsme měli spoustu brankových příležitostí, ale dobře chytal olomoucký gólman. Nebyli jsme schopni to tam dotlačit, což se naopak povedlo Olomouci a vedla díky tomu 1:0. Chtěli jsme pak za stavu 2:2 dobře vstoupit do třetí třetiny, což se nám nepovedlo a dostali jsme rychlý gól, ale nepoložili jsme zbraně a šli jsme si za tím. Navíc jsme si konečně pomohli také přesilovou hrou. V závěru se to spíš už jen dohrávalo a měli jsme štěstí, že nám to tam padlo sekundu před koncem.“

SESTŘIH: Olomouc - Karlovy Vary 3:4. Výhru Energie zařídil v poslední vteřině Kohout
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 21:27. Plášek ml., 37:36. Rašner, 40:28. J. Káňa

Hosté: 27:46. Kohout, 35:01. O. Beránek, 46:58. Gríger, 59:59. Kohout

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Dujsík, Rašner, Škůrek, T. Černý, Švrček, Řezníček – J. Káňa (A), Knotek (A), Orsava – Plášek ml., Kusko, Navrátil – Klimek, Kučera, Bambula – Olesz, Anděl, Rutar.

Hosté: Lukeš (Dybal) – Huttula, Mikyska, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kohout.

Rozhodčí

Hribik, Obadal – Ondráček, Rožánek

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Houdek připravil Pražany o sérii

Utkání začalo ve vysokém tempu a přes brzkou přesilovku domácích si pořádnou šanci vypracoval až ve 14. minutě Pour, jehož zakončení Schleissovy akce zastavil se štěstím gólman hostů Kořenář. Za chvíli se připomněl i jeho protějšek Svoboda, když vyrazil střelu Buchteleho z přečíslení dvou na jednoho.Z protiútoku sice v dobré pozici neuspěl Mertl, ale v 17. minutě se nejzkušenější útočník Indiánů prosadil šikovnou tečí Zámorského nahození od modré čáry. Ještě do pauzy mohl odpovědět při vyloučení Suchého Řepík, ale zblízka Svobodu neprostřelil.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, ale paradoxně během početní výhody ve 27. minutě zaváhal při rozehrávce Kaňák a Konečný přesnou střelou pod Svobodovu vyrážečku vyrovnal na 1:1. Hosté poté převzali iniciativu. Řepíkovu nabídku před odkrytou branku netrefil Sobotka a Tomášek napálil v polovině utkání s přispěním Svobodovy masky horní tyčku.

Plzeňští otupili sparťanský nápor až díky trestu Poláška, jenže v závěru jinak nepovedené přesilovky zblízka neskóroval osamocený Hrabík. Ve 37. minutě už však po netradičním průniku Piskáčka upravil Rekonen na 2:1 ranou švihem do levého horního rohu.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájila Sparta znovu náporem, ale z rychlého protiútoku ve 44. minutě zvýšil na 3:1 Kodýtek. Přetížená plzeňská defenziva následně kapitulovala dvakrát během 64 sekund. Nejprve se z otočky prosadil Sobotka a ve 47. minutě vyrovnal na 3:3 po odvážném průniku Vitouch. Domácí zareagovali zjednodušením hry, přesto jen díky Svobodovi přečkali šanci Janduse. V dramatickém závěru po chybě Baránka trefil Horák jen střed branky a krátce před třetí sirénou z bezprostřední blízkosti neuspěl Tomášek.

Během vyrovnaného nastavení zastavil nebezpečný pokus Formana Svoboda a na druhé straně netrefil kotouč před odkrytou brankou Holešinský. Bonusový bod zajistil domácím rozhodujícím nájezdem na 3:2 v páté sérii netradiční exekutor Houdek, Buchtele už nezvládl odpovědět.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (Plzeň): „Utkání bylo bojovné a vyrovnané. Měli jsme dobrou první třetinu a dostali se do vedení. Ve druhé třetině jsme zbytečně inkasovali ve vlastní přesilovce. Ve třetí třetině jsme odskočili na 3:1, ale zbytečnými chybami jsme nechali soupeře vyrovnat. Sparta je silný tým, na což jsme se připravovali. Hektický závěr byl nahoru dolů, i když Sparta měla více šancí. Podařilo se nám to dotáhnout do prodloužení a konečně se nám povedly i penalty. Děkujeme klukům za bojovný a obětavý výkon. Na nájezdy jsme se rozhodli pro Michala Houdka, protože jsme mu věřili, že vystřelí a tu branku dá.“

Hans Wallson (Sparta): „Lepší tým dnes ztratil body. Bereme jen jeden, se kterým jsme sice spokojeni, ale herní projev nebyl úplně podle našich představ. Každý bod před play off se počítá. Je jedno, kolik zápasů v řadě vyhrajete. Možná jsme nastoupili do zápasu moc uvolnění a s tím nejsme spokojeni. Úvod zápasu se nám nepovedl. Musíme jít krok po kroku a dobře se připravit na play off. Chceme se poučit z dnešního zápasu a našich chyb.“

SESTŘIH: Plzeň - Sparta Praha 4:3sn. Vítěznou sérii hostů ukončil v nájezdech Houdek
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:55. Mertl, 36:17. Rekonen, 43:30. Kodýtek, . Houdek

Hosté: 26:10. Konečný, 45:18. Sobotka, 46:22. D. Vitouch

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Skok, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Blomstrand – Hrabík, Mertl (A), Rekonen – Bitten, Malát, Adamec.

Hosté: Kořenář (J. Kovář) – Němeček, Jandus, Kempný, Mikliš, Moravčík, Polášek (A) – Tomášek, Horák, P. Kousal – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen – Konečný.

Rozhodčí

Jaroš, Šír – Brejcha, Lederer

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Sedlák třemi body řídil triumf Dynama

Úvodní nebezpečné situace se odehrávaly před hostujícím brankářem Willem. Hned v první minutě na něj uháněl osamocený Lantoši, ale trefil při zakončení jen gólmanovu lapačku. O minutu později už Will kapituloval, jenže Lunter dorážel vysokou holí, což si rozhodčí následně potvrdili také při kontrole u videa.

Domácí se tak prvního gólu dočkali až v minutě jedenácté, když puk propadl ke kapitánovi Stránskému, jenž zacílil přesně. Na druhé straně měli ale přesnou mušku nejprve obránce David Musil a v přesilovce následně také Čerešňák, Pardubičtí tak dokázali otočit skóre na svou stranu ještě do první přestávky.

Hostům patřila i převážná část druhé části hry. V ní navýšili náskok Dynama postupně Paulovič a druhou využitou přesilovkou Sedlák. Mladoboleslavští se probudili až před přestávkou, kdy jejich tlak zužitkoval rovněž v početní výhodě Lantoši.

Naděje domácích na zdramatizování zápasu ale utnul hned v úvodu třetí třetiny svým druhým dnešním gólem Sedlák. Bruslaři zbraně nesložili, ještě snížili po zásahu Söderlunda, ale více už nezvládli.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): „První třetina nebyla z naší strany vůbec špatná. Měli jsme vyložené šance, ale Pardubice podržel výborný gólman. Ve druhé třetině jsme úplně vypadli z rytmu a takto kvalitní tým jsme pustili do luxusního náskoku. Pak už jsme se na něj nedotáhli.“

Richard Král (Pardubice): „Na začátku byla o fous lepší Boleslav, ale pak si myslím že jsme do konce druhé třetiny byli lepší my. Kvůli vyloučením na naší straně nás Boleslav ve třetí třetině přestřílela. Rozhodly speciální formace - my jsme ze sedmi vyloučení inkasovali jen jednou, naopak jsme využili dvě přesilovky ze dvou, když tedy nepočítám tu poslední, kterou jsme hráli spíš na držení puku.“

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Pardubice 3:5. Osmou výhru Dynama v řadě řídil Sedlák (2+1)
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:55. J. Stránský, 39:45. Lantoši, 52:32. Söderlund

Hosté: 13:10. D. Musil, 18:00. Čerešňák, 22:21. Paulovič, 30:32. L. Sedlák, 43:34. L. Sedlák

Sestavy

Domácí: Krošelj (Novotný) – Lintuniemi, Pláněk, Jánošík, Pýcha, R. Jeřábek, Čech, Bernad – Söderlund, O. Najman, Lantoši – J. Stránský, Bičevskis, Šťastný – Lunter, Přibyl, Dvořáček – M. Beránek, Hradec, Kel. Klíma.

Hosté: Will (Nečas) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář, Bučko, Vála – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, T. Zeman – Štetka, Mandát, Vondráček.

Rozhodčí

Pražák, Ondráček – Kajínek, Zíka

Stadion

ŠKO-ENERGO Aréna, Mladá Boleslav

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud