31. ledna 2023 • 10:45

Nejbohatší kluby před uzávěrkou: Hledání centrů, kompletní Sparta

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak jsou na tom nejbohatší české kluby před uzávěrkou přestupů?Jak jsou na tom nejbohatší české kluby před uzávěrkou přestupů?FOTO: Koláž iSport.cz

    S posledním lednovým dnem se v extralize zavře přestupové okno. Vyprší lhůta, v níž mohou kluby naposledy vytříbit soupisku před rozhodujícími bitvami sezony. Šance se naskýtá i nejbohatšímu kvartetu v české elitní soutěži. Vedoucí Pardubice už potvrdily příchod brankáře, ve hře je ještě zvučné doplnění obrany. Jinde shání hlavně centry. Kdo má hotovo a které velkokluby stále zkouší posílit? Dozvíte se v článku na webu iSport.cz.

  • Pardubice

    Liberec jednu dobu hodně stál o útočníka Adama Musila, ale k vážnému jednání ani nedošlo. Nyní by ho Dynamo už určitě nepustilo, hraje skvěle. Kádr je na play off připravený, případně ho ze Zlína doplní ještě bek Daniel Gazda. Brankář Jan Růžička přichází z Hradce, aby Milan Klouček mohl zachraňovat béčko v první lize.

    Jan Růžička se z Hradce stěhuje do Pardubic Jan Růžička se z Hradce stěhuje do PardubicFoto ČTK / Chaloupka Miroslav

  • Sparta

    Vzali obry. V metropoli vytyčili před play off jasný směr. Rozšíření kádru, zvýšení fyzického potenciálu mužstva. Už dříve přišel finský útočník Olavi Vauhkonen, v pondělí ho doplnil švédský bek Stefan Warg. Oba měří přes 190 centimetrů. První váží 110 kilogramů, druhý rovných sto. Tým Sparty je kompletní. Má šikovnost, rychlost. Teď i sílu.

    Novou posilou Sparty se stává Švéd Stefan Warg Novou posilou Sparty se stává Švéd Stefan WargFoto hcsparta.cz

  • Třinec

    Ticho po pěšině. Ani po straně neunikají žádné zprávy o případných posilách Ocelářů. Třinci by se náramně hodil centr a obránce. To však ve Slezsku vědí od startu sezony, nic se však neděje. Spekuluje se o zadákovi z nižší zámořské ECHL. Vysněný bek Martin Gernát nepřijde, nevypadá to ani na zkušeného forvarda Richarda Pánika.

    Slovenský obránce Martin Gernát byl vysněnou posilou Třince, dříve už v klubu úspěšně působil Slovenský obránce Martin Gernát byl vysněnou posilou Třince, dříve už v klubu úspěšně působilFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kometa

    Delší dobu hledá centra, ale nedaří se na trhu nikoho objevit. Ostatním klubům nabízí Radka Koblížka, jednu dobu měl být blízko trejd s Mladou Boleslaví za Davida Šťastného, ale nedopadl. Aktuálně se spekuluje, že Vítkovice by se nebránily vyměnit Rostislava Marosze, otázkou je, jestli zrovna jeho brněnský tým potřebuje.

    Brněnský forvard Radek Koblížek mohl z Komety odejít, teď už je tato varianta nepravděpodobná Brněnský forvard Radek Koblížek mohl z Komety odejít, teď už je tato varianta nepravděpodobnáFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud