Pavel Ryšavý
16. února 2023 • 18:24

Pardubice si půjčí 50 milionů. Dědkova reakce? Akcionář se stará o svůj klub

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek se Pardubice můžou stát vítězem základní části. Před zápasem s Vítkovicemi ale taky začne řádná valná hromada klubu. Jedním z bodů je, že se má projednat zápůjčka 50 milionů pro Dynamo. Poskytnout ji má společnost HokejPce 2020, tedy majitel klubu a zároveň jednatel HokejPce 2020 Petr Dědek. Důvod? „Každý sportovní klub si teď prochází těžkými časy a tady o nic nejde. Akcionář se pouze chce postarat o svůj klub,“ říká.



Pardubice patří mezi nejmovitější kluby extraligy. Rozpočet na hráčský kádr? Spekuluje se, že by se měl pohybovat kolem 100 milionů korun. Což by mělo svým způsobem i docela styl, když se celá sezona točí kolem 100 let od založení klubu. Dynamo přivedlo hvězdy, pořádá velké akce k výročí. Se Spartou ho můžete teď řadit mezi největší favority na titul. Stal se z něj obr, který svoji sílu dává dost jasně najevo.

K čemu potřebuje půjčit 50 milionů? „Je to jednoduché. Klub slaví sto let, některé věci, které musíte zaplatit najednou, prodáváte pak fanouškům i partnerům klidně dva roky,“ vysvětluje Petr Dědek. Statisíce patrně spolknul velký galavečer, který běžel v přímém přenosu na ČT Sport. „Uvedu jako příklad výstavu, stála nás 5 milionů a trvá rok. Vydáváme knížky, známky, mince, investujeme. Akcionář nabídl klubu bezúročnou půjčku a tečka. Máme na to právo, dozorčí rada vše odsouhlasila a valná hromada všechno schválí,“ přidal majitel klubu.

Bezúročná půjčka společníka společnosti je běžná věc. Tady má jít o bezúročnou půjčku hokejovému klubu do 30. dubna 2025. Peníze by měly putovat od HokejPce 2020, kde figurují dva společníci – majitel Dynama Petr

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4
Finále
Články odjinud


Články odjinud