28. února 2023 • 11:55

Úpadek gólmanů i posil, kritická ztráta beka. Důvody, proč je Motor dole

Autor: mir, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Doba bronzová je tatam. Zatímco vloni České Budějovice slavily v extralize zisk třetího místa, letos se lopotí na třinácté pozici. A může být hůř. Jestliže Motor nezvládne kritický zápas proti Kladnu, zapadne do barážového bahna. Tým, který deset měsíců zpátky pokukoval po finále, se nyní obává pádu o ligové patro níž. Co se na jihu Čech tolik pokazilo? Dozvíte se v článku na iSport.cz.

  • Slabší tým

    Ne o moc, ale přece jen loni v létě tým oslabil. Odešla hokejová kvalita, ale zejména vůdcovská, atribut zkušeností. Jak Jiří Novotný, tak Michal Vondrka se sice po čase vrátili, ale v podstatě už jen hasit založený požár, navíc druhý jmenovaný se brzy zranil. Moc se nezmiňuje ztráta Jiřího Ondráčka, přitom měl na bronzové sezoně nemalý podíl. To samé Daniel Voženílek.

  • Posily ve stínu

    Od Martinše Dzierkalse se čekalo o dost víc než stávajících 20 bodů (7+13), ofenzivní trio Strnad, Přikryl, Tomeček doposud pobralo 18 bodů (7+11). Ačkoli se s tímto triem prvoplánově nepočítalo do rolí ofenzivních a bodových tahounů, jejich příspěvky jsou nečekaně skromné. V novém mužstvu se ztratili, nenašli a neuplatnili svůj hokej, který je do klubu přivedl.

    David Kaše a Martins Dzierkals v souboji David Kaše a Martins Dzierkals v soubojiFoto Michal Beránek / Sport

  • Brankáři šli dolů

    Dominik Hrachovina v předchozí sezoně předvedl náramná představení, dokázal sám svým přičiněním ukrást Motoru několik zápasů, v jiných držel své kumpány ve hře o body. Rok poté už to tak zářivé není, zůstává za očekáváním, v úspěšnosti zákroků spadl pod 90 procent (19. v extralize), inkasoval nemálo zbytečných branek a v posledních kolech přepustil pozici Janu Strmeňovi.

    Náhradní gólman Motoru Dominik Hrachovina po utkání s Libercem Náhradní gólman Motoru Dominik Hrachovina po utkání s LibercemFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Rychlá ztráta Percyho

    Odehrál tři minuty prvního kola v Třinci a pak tři měsíce kurýroval zlomené zápěstí. S obráncem Stuartem Percym v sestavě by si Motor vytvořil takový bodový polštář, s nímž by předkolo asi uhrál. Byla to pro Motor těžká ztráta. Ani ne tak v defenzivě, ale především v podpoře útoku, včetně přesilovek, kde je Kanaďan na modré klíčovým hráčem.

    Stuart Thomas Percy měl těžké zranění Stuart Thomas Percy měl těžké zraněníFoto Beranek / Sport

  • Díra za první formací

    Dává logiku, že Lukáš Pech s Milanem Gulašem sami vše neobstarají. Stále dokážou rozhodovat utkání, byť Pech oproti předchozímu ročníku znatelně ubral na gólech (zatím 8 ve 48 utkáních, minule 22 v 56). Byť si vede výborně, i tady Motor cítí manko. Bodově se zvedl Martin Hanzl (zatím 36 oproti 32), ale dál je to o dost slabší. Jihočeši mají jednu kartu, a pokud Pech vypadne ze sestavy, je jak vidno zle.

    České Budějovice - Sparta: Gulaš dal druhou branku ze své oblíbené pozice, 2:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud