Pavel Ryšavý
26. března 2023 • 15:30

Napnutý trh s gólmany. Vary odpálí bombu mezi tyčemi, Liberec vyhlíží

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odškrtnuto, Karlovy Vary by měly mít pro příští sezonu silnou brankářskou jedničku. Klub míří výš, snaží se vylepšit kádr. Podle informací iSport.cz do Energie nejspíš zamíří pardubický gólman Dominik Frodl. Vše má samozřejmě podstatný háček, Čeljabinsk musí dát zelenou svým Čechům a netrvat na plnění kontraktu v KHL. Podle našich informací by k tomu mělo být blízko, takže v Pardubicích dál zůstane Roman Will a Dynamo nebude chtít Frodla brzdit v kariéře.



Původní pardubická vize zněla, že Dynamo podepíše Dominika Frodla na tři roky. Během prvních dvou let pomůže klubu k výraznému úspěchu v extralize a teoreticky ve třetím může odejít do zahraničí, když si už přeroste českou soutěž.

Jenže vše změnila politická situace ve světě a vlastně i Frodlovo zranění. Pardubice podepsaly Romana Willa z Čeljabinsku, kterému ruský klub na rok zmrazil kontrakt. Jedničkou se v sezoně tak stal právě reprezentant, jenž dorazil z KHL. Frodlovi se dařilo, držel extrémně vysokou úspěšnost zákroků na hranici 94,61 %. Jenže se zranil. Poslední zápas odchytal 22. prosince, pak chodil jen na zápasy jako divák s rukou v sádře. K nějakému velkému souboji s Willem nakonec ani nedošlo.

V ročníku odchytal Frodl jen 12 zápasů a místo v pardubické bráně pro sebe právem získal zkušenější konkurent. Takže co dál? Nechat si oba? Luxusní dvojice se Dynamo nejspíš vzdá. S podobnou variantou samozřejmě kalkulují i ostatní extraligové kluby a začaly se vyptávat, jestli oba brankáři setrvají v Pardubicích. Navíc to na nějaké snové angažmá v zahraničí pro Frodla v tuhle chvíli nevypadá. Do Ruska se hrne jen málokdo, Švýcarsko i Švédsko jsou plné právě díky odlivu hráčů z KHL. Navíc bývalý plzeňský brankář nevyletěl tak, aby se o něj kluby v cizině praly.

S nabídkou měl přispěchat údajně Liberec.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud