17. dubna 2023 • 17:25

Kouč Augusta o plánech: Na telefon Sparty čeká každý. Rozebral finance

Autor: iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec liberecké mise. Dosavadní trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta se rozloučil se severočeským klubem ve prospěch Filipa Pešána. Někdejší reprezentační kouč se vrací na extraligové pole, Augustu tak čeká shánění nového angažmá. „Určitě nejsem tak starej, abych musel odpočívat,“ směje se bývalý útočník v rozhovoru s Michalem Hrdličkou v pořadu O2 TV Sport Česká ulička.



Pět let. Tak dlouho strávil pod Ještědem Patrik Augusta. Liberec dovedl k triumfu v základní části, ze střídačky sledoval i extraligové finále. Období ověnčené úspěchy je ovšem minulostí. Po vypadnutí v letošním čtvrtfinále proti Hradci nedostal jihlavský rodák novou smlouvu.

Nyní přemítá o svých dalších krocích. „Uvidíme. Teď potřebuji totální rekonstrukci kolena, to taky zabere měsíc dva. To je pro mě priorita. Měl jsem už nějaké nabídky, které mi nedávaly pro mou další práci smysl,“ říká Augusta.

Moderátor Michal Hrdlička záhy upozornil, že po nečekaně brzkém konci v play off by mohla lodivoda lavičky hledat pražská Sparta. „Myslím, že každý trenér čeká na takový telefon,“ přiznal třiapadesátiletý stratég.

V novém díle pořadu Česká ulička poodkrývá i přístup hráčů k financím. On sám vydělané peníze investoval do nemovitostí. Zažil ovšem také svěřence, kteří se nerozumnými rozhodnutími nehezky spálili.

„Je to tak. Přijde mi, že spousta hodně dobře placených hráčů je hluboko ve finanční negramotnosti. Není možný, aby třicetiletý borec nevěděl, že se platí DPH. A ty případy jsou. Mělo by to být součástí hráčského servisu,“ mrzí Augustu.

Celý díl České uličky vysílá stanice O2 TV Sport dnes od 22:05.

Bílí Tygři Liberec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud