Miroslav Horák
15. května 2023 • 17:27

Jednání ve finále, Sparta se domlouvá s koučem s úspěchy z Německa

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z komína sparťanské arény už brzy bude stoupat bílý kouř na znamení zvolení nového kouče. Podle informací iSport.cz jím bude Pavel Gross! Celá akce je před vyhotovením, v globálu a na zásadních otázkách má mezi oběma stranami panovat shoda. „Je to pravda, vyjednáváme. Můžu říci, že to je na dobré cestě,“ potvrdil přímo Sportu 55letý kouč, jenž v nedávné minulosti úspěšně vedl Mannheim v DEL. S ním před čtyřmi roky vyhrál německý titul.



Pavel Gross se chystá vrátit do klubu, odkud se před 33 roky vydal na úspěšnou německou štaci. Rodák z Ústí nad Labem byl celou minulou sezonu na volné noze, probíral se nabídkami. Tu sparťanskou nedostal poprvé, ale až nyní přišla ve vhodný čas.

V Grossově minulosti najdete silnou sparťanskou stopu, byť ne extra dlouhou. V období 1987 – 90 zvládl v pražských Holešovicích tři sezony, kam se vydal ze severu Čech jako juniorský reprezentant spoluhráč Roberta Reichla či Františka Kučery. Pod Pavlem Wohlem se jednou radoval z titulu. „Sparta je velice zajímavá adresa, to víme všichni. Parádní organizace, měl jsem možnost a čest v ní strávit tři roky svého života, vyplněné nádherným hokejem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud