Ondřej Kuchař
24. června 2023 • 17:20

Irvinga chtěl i Litvínov, vyhrála Sparta. Šéf řekl, čím posílí konkurenci

Autor: Ondřej Kuchař, Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fanoušek už tohle jméno zná. Kanadský obránce Aaron Irving zanechal po dvou sezonách v černožlutém dresu Litvínova velkou stopu. Patřil k elitním ofenzivním bekům soutěže. Hlavní deviza sedmadvacetiletého borce? Skvělá střela, ideálně přesilovková. „Zvládá ale všechno, je opravdu obousměrný obránce,“ řekl generální ředitel Vervy Pavel Hynek, který beka do extraligy před třemi lety přivedl poprvé. A moc ho chtěl získat i teď. Jenže vyhrála Sparta.



Ve Spartě si od něj hodně slibují. „O Aarona Irvinga jsme měli zájem už v uplynulé sezoně. Je to velice kvalitní bek se zajímavými zkušenostmi, navíc pravák, kterých je nedostatek,“ radoval se při ohlášení posily zadních řad sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

„Věříme, že do našeho týmu skvěle zapadne. Svou kvalitu už v extralize předvedl a další zkušenosti posbíral v předních evropských ligách,“ přidal šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek.

Pražané chtěli Kanaďana zlanařit už v lednu před koncem přestupového okna, ale nepovedlo se. Irving dal přednost švýcarskému Davosu. Po sezoně se však k jednání vrátili. A tentokrát si plácli.

„Těším se na život v tak krásném a zajímavém městě, jako je Praha. Doufám, že budeme hrát co nejdéle a dojdeme v play off daleko. Jsem moc rád, že jsme se se sparťanským vedením domluvili. Praha mě vždy moc lákala, je to opravdu nádherné město,“ řekl Irving. Jak můžete z jeho odpovědi vyčíst, chtěl do české metropole. Nabídky měl i z dalších českých klubů, přednost ale dostala pražská Sparta.

Beka chtěl zpátky do svých barev zlanařit třeba Litvínov

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud