Ondřej Kuchař
29. července 2023 • 14:45

Energie mění image. Bruk o cílech i extralize: Nebyla absolutní priorita

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Schválně! Víte, kdy došly Karlovy Vary v extralize dál než do předkola play off? Správná odpověď je rok 2009. Ano, zlatá sezona s historickým titulem. Dál jen šeď. Skupina o udržení, sestup. Do nové sezony však půjde Energie s vyššími cíli. „Chceme černou sérii zlomit. Velkohubé cíle vykřikovat nebudu, ale čtvrtfinále atakovat rozhodně chceme,“ říká David Bruk, trenér a sportovní manažer klubu, v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz. Ambicím odpovídá i posilování kádru.



Tým před novou sezonou posílili dva cizinci: Iikka Kangasniemi a Lukas Zetterberg. Víte přesně, co od nich čekat? Jak moc je máte nasledované?
„Dobrá otázka, těžká otázka. (usmívá se) U cizinců je tohle totiž vždycky složité. Nevzali jsme je pouze na něčí doporučení, sami jsme je aktivně sledovali. Lukase jsme viděli ve dvanácti utkáních, Kangyho v osmnácti. Všechno jsme měli sestříhané, s oběma jsme byli v kontaktu někdy od ledna. Jasně, pořád to jsou cizinci. Znáte data, ale podrobnou historii ne. Nemluvíte s jejich někdejšími mládežnickými trenéry. Zkrátka je to jiné než u českých kluků. Určité riziko tam je, ovšem rozhodně nekupujeme zajíce v pytli.“

Je těžké dostat do extraligy hráče jako Kangasniemi, který v posledních letech patřil ke špičce bodování finské soutěže?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud