Michal Koštuřík
28. září 2023 • 18:07

První výhra Komety: Holík makal, probuzený zabiják i beci bez úletu

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Čtyři zápasy hrůzy. Tak by se dal popsat začátek sezony v podání Komety. Trefně… Nula bodů, pět vstřelených branek a hned sedmnáct inkasovaných. Smělé ambice hned na úvod dostaly direkt. Co nejdříve se zvednout, bylo poselství brněnského království. A to se povedlo proti Českým Budějovicím (4:0). Co ukázala první výhra Brna v sezoně?

  • Chemie třetí lajny

    Další rošády v sestavě daly dohromady trio Flek-Holík-Zaťovič. Rychlík, technik a kapitán, to ladilo. Při hře pět na pět dali dva krásné góly, byli nejnebezpečnější formací vítězů. Veterán Martin Zaťovič se hezky trefil ze slotu a efektně připravil zásah pro Jakuba Fleka. Makal i centr Holík, jenž stál na začátku úspěšné přesilovky a taky akce před Flekovou trefou.

  • Bezchybný Furch

    V prvních třech zápasech inkasoval jedenáctkrát, to je na něj moc. Po nedělní zdravotní pauze už Dominik Furch vytáhl svá kouzla a branku zamknul. Zneškodnil osmnáct střel, největší aplaus si vysloužil za zákrok proti Janu Ordošovi. Tento moment označil kouč Jaroslav Modrý za klíč ke třem bodům. „Gólman nám dal šanci vyhrát,“ uvedl. Pro Kometu je nepostradatelný.

  • Probuzený Moses

    Gólový zabiják? Jasně, proto ho Brno angažovalo. Své pověsti však Steve Moses zůstal na startu sezony hodně dlužen. Někdejší nejlepší střelec KHL šance pálil, budil rozpaky. Ale furt se snažil, rval a proti Českým Budějovicím se odměnil přesnou ránou zápěstím. Tohle je Američanova hlavní zbraň: natáhnout a švihnout puk k tyči. „Ulevilo se mu,“ všiml si gólman Furch.

  • Obránci bez úletů

    Defenziva Komety je plná útočných beků, kterým to vzadu občas hapruje. Tentokrát se však hromadně vyvarovali hrubých chyb, dodržovali systém. K tomu dal Daniel Gazda v přesilovce gól, Jan Ščotka s Alexem Lintuniemim zapsali asistence. A Rhett Holland? Nenápadný, ale vzadu fakt výborný. Sedmý bek Lukáš Kaňák tentokrát naskočil jen na pár střídání.

  • Čtverka na jedničku

    Při absencích forvardů Vincoura, Kollára a Jenyše se dostal do sestavy obrovitý junior Jakub Zembol. Také jeho nebojácný projev stojí za užitečností čtvrté lajny, která neprohrála svůj minizápas a dokázala být nepříjemná i v útočném pásmu. Rvavý Zdeněk Okál a zdatný bruslař Petr Kratochvíl k mladému centrovi hezky zapadli. Jen ta koncovka…

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud