25. prosince 2023 • 05:00

Umělá inteligence a dresy v hokeji: modrá Sparta, Hradec jako Ottawa

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
11
  • Web iSport.cz se zeptal umělé inteligence, jak by vypadaly dresy pro týmy hokejové Tipsport extraligyWeb iSport.cz se zeptal umělé inteligence, jak by vypadaly dresy pro týmy hokejové Tipsport extraligyFOTO: koláž iSport.cz

    Když už jsme se umělé inteligence zeptali, jak by vypadaly nové dresy fotbalových týmů ve FORTUNA:LIZE, řekli jsme si, proč nezamířit i do hokeje a zadali jsme AI, aby navrhla dresy i pro všechna mužstva z hokejové Tipsport extraligy. Podívejte se, jak to dopadlo. V řadě případů došlo na využití vodorovných pruhů, pochopitelně chybí reklamy, klubová loga jsme připojili dodatečně. Dresy jsme seřadili podle aktuálního umístění týmů v tabulce.

  • BK Mladá Boleslav

    V případě posledního týmu Tipsport extraligy jde o kombinaci dvou tradičních barev - bílé a zelené. Bruslaři ve skutečnosti v probíhající sezoně využívají čistě zelenou a stejně tak bílou variantu dresů. Každopádně umělá inteligence použila na úrovni pasu vodorovné pruhy s černým lemováním, které mají Středočeši i ve skutečnosti

  • Rytíři Kladno

    Zatímco Rytíři v posledních letech upřednostňují na svých dresech tmavě modrou v kombinaci s bílou (stejně jako motiv klubového loga), umělá inteligence se rozhodla přidat také zlatou barvu. Pro Kladno by přitom nešlo o žádnou novinku, se zlatými pruhy nastupovali Středočeši již v minulosti.  

  • HC Vítkovice Ridera

    Byť se umělá inteligence držela v případě dresů pro Vítkovice čistě barev klubového loga, řadě fanoušků by na první pohled jistě zatrnulo. Nebýt přidané bílé barvy na úrovni loktů, měli by Ostravané na trikotech v podstatě trikolóru velkého rivala – pražské Sparty.

  • HC Škoda Plzeň

    Plzeň dlouhé roky spoléhá na tradiční bílou i modrou barvu. Umělá inteligence použila obě barvy, pomohla si modrými vodorovnými pruhy na ramenou i na úrovni pasu. Oproti skutečnosti jejím dresu dominuje klubové logo namísto symbolu Škodovky.

  • HC Energie Karlovy Vary

    Od roku 2020, kdy Karlovy Vary výrazně změnily klubovou identitu, používají Západočeši kombinaci černé a bílé barvy s neotřelým „E“ jako novým logem Energie. Umělá inteligence se držela čistě dvou základních barev. Výsledkem je dres lehce připomínající zebru.

  • HC Olomouc

    Když si odmyslíte jinak krásně použitý motiv města Olomouce kolem pasu, používá Olomouc v posledních letech čistě bílou či červenou sadu dresů s velkým klubovým logem. Umělá inteligence se rozhodla pro kombinaci s červenými pruhy a rameny.

  • Banes Motor České Budějovice

    Na alternativní návrh dresů pro Motor se umělá inteligence rozhodla použít všechny čtyři klubové barvy – modrou, červenou, žlutou a bílou. Dominuje modrá, rukávy patří žluto-bílé kombinaci a pás pro změnu červené s bílým pruhem.

  • HC Kometa Brno

    Motivu vodorovných pruhů se jako jediná vyhýbá brněnská Kometa. Umělá inteligence se rozhodla, že týmu bosse Libora Zábranského smíchá v jedno bílou a také světle modrou s tmavě modrou barvou, dokonce i pruhy na úrovni loktů jsou kombinací. Je fakt, že u tmavé sady používá klub z Moravy všechny tři barvy, mix podle AI se ale přeci jen trochu vymyká. 

  • Bílí Tygři Liberec

    Světle modrou barvou by návrh umělé inteligence připomínal dresy, ve kterých liberečtí hokejisté nastoupili naposledy proti Mladé Boleslavi v rámci dobročinné akce. Jinak se ale AI od skutečnosti liší. Místo již tradičních škrábanců od bílých tygrů použila vodorovné modrobílé pruhy.

  • HC Verva Litvínov

    S tradičními barvami a velkým logem namísto sponzora, ale v netradičním provedení. U Litvínova umělá inteligence používá tak trochu kung-fu. Nebýt výrazné černé barvy, neříkejte, že vám její návrh nepřipomíná ikonickou kombinézu, kterou ve svých filmech nosil Bruce Lee.

  • Mountfield HK

    Ottawa Mountfield, pardon. Hradec Králové Senators! U východočeské party hledala umělá inteligence evidentně inspiraci v NHL, konkrétně v klubu z hlavního města Kanady. Klub kouče Tomáše Martinec navíc ve skutečnosti už nějakou dobu nepoužívá červenou barvu v tak velkém měřítku jako AI.

  • HC Oceláři Třinec

    Na motiv oceláren či ještě nedávno využívaného diamantu nebrala umělá inteligence zřetel. Pro úřadujícího mistra z Třince navrhla pruhovanou variantu s tradiční červenou a bílou barvou.

  • HC Sparta Praha

    Pokud by někdo ze sparťanských fanoušků očekával dominující rudou barvu, byl by zřejmě těžce zklamán. Umělá inteligence se rozhodla navrhnout Spartě dres s netradiční tmavě modrou barvou. dominuje mu ikonické „S“ a klubová trikolóra, s řazením barev by příznivci zřejmě nesouhlasili.

  • HC Dynamo Pardubice

    Tmavě modrá barvou největších favoritů? Těžko říct, umělé inteligenci se každopádně dost podobný odstín jako u Sparty zamlouval i v případě Pardubic. Fanoušci vedoucího týmu Tipsport extraligy, který si zásadně zakládá na tradiční červené a bílé barvě (případně jejich kombinaci), by pravděpodobně pozvedli obočí. Nebo by je návrh zaujal v dobrém slova smyslu?

Vstoupit do diskuse
11
Finále
Články odjinud


Články odjinud