Pavel Ryšavý
18. ledna 2024 • 09:46

První změny: Hradec loví trumf, Třinec ladí návraty. Pardubice omladí?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roky platí v hokejové extralize stejné pravidlo: nečekejte s podepisováním hráčů na novou sezonu. Jinak? Hrozí, že vám je někdo vyfoukne. Hodně bolí, když se zamýšlená posila vypaří. Tím pádem je zásadní myslet na další ročník už kolem Vánoc a jednat. Pravidlo, že s hráči pod smlouvou v jiném klubu nesmíte teď jednat, už neplatí. Stejně se obcházelo. Takže soupisku na novou sezonu pomalu nabíjí Třinec a Mountfield HK pravděpodobně sežene vysněnou jedničku. Uloví jackpot ze Slovenska?



V Pardubicích končí smlouvy několika hráčům, podpisy nových kontraktů zatím neoznámily s Davidem Ciencialou, Robertem Říčkou, Matejem Paulovičem, Adamem Musilem, Martinem Bučkem ani s Janem Kolářem. Dá se čekat, že Dynamo svůj kádr v létě okysličí. Zbožným přáním je návrat Tomáše Noska, který je momentálně zraněný. U něj je situace taková, že až kývne na návrat do Evropy, majitel klubu Petr Dědek mu otevře dveře. Nenechá ho jít v Česku jinam. Celkově by měl cílit ale na mladší hráče.

Anketa

Kdo vyhraje základní část extraligy?

Pardubice
Sparta
někdo jiný

Jisté jsou nyní odchody. Dlouho se mluvilo o tom, že až přijde vhodná chvíle, David Cienciala se vrátí domů. Tahle fáze se podle všeho blíží. Po kreativním středním útočníkovi (křídlu) bažily i další extraligové kluby. „Ale Třinci se tady konkurovat nedá,“ řekl jeden z extraligových manažerů. Nejde jen o výši finanční nabídky, ale i o vztah ke klubu.

Cienciala by se měl vrátit do klubu, kde vyrostl a lze předpokládat, že dostane výraznější pozici, než kterou má teď v Pardubicích. Tam sice patři mezi útočníky, kteří se střídají v první formaci, ale hra se kolem něj netočí. V Třinci by měla.

Oceláři plánují ještě jeden návrat. Obránce Bohumil Jank za ně nastupoval

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud