Martin Molčík
2. února 2024 • 10:10

Frodl (opět) bez repre. Proč ho nároďák míjí? Málek by mu šanci dal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co mám udělat víc? To by si mohl říct Dominik Frodl, který se ani napotřetí nevešel do nominace národního týmu. Sedmadvacetiletý brankář má vynikající sezonu a drží Karlovy Vary v elitní desítce. Přesto ho pozvánka na reprezentační akce stále míjí. „Je mi to líto. Dělám tuhle práci už hodně dlouho a takhle poctivého a dobrého kluka jsem ještě v rukou neměl,“ prohlásil trenér gólmanů Pavel Kněžický, který pražského rodáka denně v klubu cepuje.



Proč tedy Frodl důvěru nedostává? Asi nejpádnějším důvodem jsou fyzické parametry. Se 182 centimetry není rozhodně žádným čahounem a jak je známo, v dnešním hokeji se preferují spíše velcí gólmani. Sice nepůsobí v brankovišti tak živelně, ale zase postavou zaberou větší prostor. Karlovarská jednička je naopak hodně aktivní, což má své opodstatnění.

„Dokáže centimetry nahradit pohybem a čtením hry, kdy volí správný zákrok. Když jste velký, nemusíte tolik vyjíždět. Stačí, že jste zalezlý v brance a dorážky pokryjete. Kdyby takhle ale chytal, má prostory otevřené. Je na něm dobré, že si to uvědomuje. Nelítá zbytečně, umí číst, kdy je střela, kdy přihrávka,“ pravil Kněžický.

Důvodem opomenutí Frodla pro potřeby národního celku rozhodně nemůže být nízká minutáž.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud