6. března 2024 • 17:20

Primátor Kladna: Něco je nutné udělat. Jágr po schůzce s Volfem reagoval

Autor: ČTK, iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno) dnes jednal s hokejistou a majitelem Kladenských Rytířů Jaromírem Jágrem. Čeká, že v kladenském hokejovém klubu nastanou změny. Nevylučuje, že v případě progresu město A-tým podpoří, nyní ale v rozpočtu s pětimilionovou dotací nepočítá, sdělil novinářům po schůzce Volf. Kladenský primátor před několika dny podrobil ostré kritice chod extraligového hokejového klubu, který legendární útočník vlastní. K situaci se již vyjádřil také stále hrající boss středočeškého klubu. 



Jelikož výsledky extraligového klubu, který si potřetí za sebou zahraje baráž o záchranu extraligy, neodpovídají míře podpory od města, vedení radnice v letošním rozpočtu nepočítá s pětimilionovou dotací pro hokejový A-tým, avšak se zaplacením provozu zimního stadionu a podporou mládeže ano.

„Je nutné udělat něco dopředu, nějaký krok, aby to šlo, protože zůstávat ve stejných kolejích nemá žádný smysl. Načež Jarda se chytil a říkal, že nápad má. Úplně ho nenastínil,“ řekl Volf.

Ke schůzce se vyjádřil už také Jaromír Jágr prostřednictvím webovek Rytířů. Přiznává, že ztráta pěti milionů korun od města je problém. „Nezastírám, že to pro nás je velká rána, která přišla bez varování a komplikuje nám skládání rozpočtu na další sezonu,“ uvedla dvaapadesátiletá kladenská ikona.

Anketa

Udrží se hokejisté Kladna v extralize?

ANO
NE

Podle Jágra se ale také nic nemění na tom, že Rytíři chtějí i v následující sezoně hrát extraligu a sestavit konkurenceschopný tým, který by dosáhl lepších výsledků. Při setkání s Volfem mělo dojít i na palčivé téma bídného stavu kladenské mládeže. Stále hrající klubový majitel prozradil, že jde o „sdílený problém“.

„Po dohodě s městem loni došlo ke změně, která slibuje obrat k lepšímu. Nové vedení spolku, který mládež řídí, odvádí dobrou práci, která se ale projeví až časem. I díky pomoci města se dětem zlepšily podmínky a investuje se do zázemí stadionu. Obě strany vědí o tom, že je stěžejní mít extraligu juniorů,“ stojí v Jágrově vyjádření.     

Další jednání Jágra s Volfem by mělo být po odehrání baráže. Baráž odstartuje 17. dubna.

Volf dodal, že město je nadále partner kladenského hokeje, ale je třeba přistoupit ke změnám. Kladno ročně platí za provoz zimního stadionu zhruba 30 milionů korun, přispívá 8,5 milionu korun na mládež a nedávno dalo opravit stadion za přibližně půl miliardy korun.

Rozpočet pro letošní rok budou kladenští zastupitelé schvalovat 20. března. Nyní město, stejně jako v předchozích letech, hospodaří podle rozpočtového provizoria. Loni město hospodařilo se zhruba 2,5 miliardy korun.

Kladenský hokejový klub Jágrovi zcela patří od roku 2017, do té doby měl podíl 70 procent. Město mu prodalo podíl 30 procent. Do roku 2011 majoritní podíl patřil Jágrovu otci Jaromíru Jágrovi staršímu, který předloni zemřel. Řadu let se věnoval podpoře a rozvoji kladenského hokejového klubu. Jágr mladší byl v roce 2011 označován za zachránce kladenského hokeje.

Vyjádření Jaromír Jágra po schůzce s primátorem města Kladna Milanem Volfem

Vážení fanoušci,

S primátorem města Kladna Milanem Volfem jsme se setkali dnes dopoledne. Všechno podstatné, co na schůzce zaznělo, jsme si už předtím přečetli v médiích, kde primátor vyjádřil svou nespokojenost a oznámil, že klubu neposkytne dotaci na extraligový A-tým. Nezastírám, že to pro nás je velká rána, která přišla bez varování a komplikuje nám skládání rozpočtu na další sezonu.

Ani tak se nic nemění na našem plánu udělat maximum, abychom udrželi extraligu, vytvořili na další ročník konkurenceschopný tým a dosáhli lepších výsledků. Už kvůli těm, kdo nám podporu zachovávají, čehož si vážíme.

Debatovali jsme i o mládeži, což je momentálně náš sdílený problém. Po dohodě s městem loni došlo ke změně, která slibuje obrat k lepšímu. Nové vedení spolku, který mládež řídí, odvádí dobrou práci, která se ale projeví až časem. I díky pomoci města se dětem zlepšily podmínky a investuje se do zázemí stadionu. Obě strany vědí o tom, že je stěžejní mít extraligu juniorů. Nejen tím, že přestanou odcházet hráči, ale i tím, že áčko bude moci sahat do vlastních zdrojů a dávat příležitost svým odchovancům.

Děkuji všem, kdo nám zachovávají podporu a díky nimž dostaneme šanci uskutečnit plán na posílení mužstva a zlepšení výsledků.

Jaromír Jágr, majitel klubu Rytíři Kladno

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
6
Finále
Články odjinud


Články odjinud