Miroslav Horák
25. října 2013 • 20:42

Omsk hledá posily. Říha oslovil Prospala a vábí i další Čechy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Renomované hokejové zboží jménem Václav Prospal uvízlo v hledáčku nákupčích Avangardu Omsk. Sibiřský tým, jenž disponuje velmi solidním finančním zázemím, shání posily do ofenzivy. Žádné čučkaře, nýbrž skutečné posily, které by byly schopny okamžitě předvést patřičný výkon.



„Kontaktoval jsem některé naše hráče z NHL,“ uvedl k tomu Miloš Říha. Podle informací iSport.cz byl jedním z nich právě Prospal. Osmatřicetiletý odchovanec budějovického hokeje zůstává bez kontraktu v zámoří, naposledy působil v Columbusu, kde byl v minulé sezoně nejproduktivnějším hráčem týmu.

Momentálně se připravuje na jihu Čech a stále čeká, zda se pro něj nenajde v zámoří práce. Některá jednání, například s Phoenixem, ztroskotala.  Pokud v dohledné době Prospal smlouvu neuzavře, nevylučuje angažmá v Rusku či jiné evropské lize. Ve hře je i ukončení kariéry. „S klukama jsem mluvil, chtějí ještě počkat, pak se uvidí,“ připojil Říha.

Ten mezitím usilovně pracuje na omské resuscitaci. Klub po příšerném vstupu do ročníku strádá, ocitá se daleko za postupovými příčkami do play off KHL, na druhou stranu, v posledních utkáních se Říhův tým zvedá. Už to není zdaleka tak žalostné jako dříve.

„Mužstvo už přece jen vypadá trochu jinak než před časem. I když prohrává. V Omsku si uvědomují, že přes léto neprovedli nejlepší nábor hráčů, snaží se nám trenérům ponechat potřebný klid na práci,“ popisuje Říha.

I když se Avangard drápe nahoru pomalu, jeho kouč po měsíci práce u týmu neztratil elán. „Kdybych neměl chuť, tak tu nejsem. Chuť mám vždy, jakmile vidím, že můj tým chce pracovat. A to se děje. Výsledky neodpovídají tomu, co předvádíme. Naopak mě těší, že kluci na tréninku skvěle pracují. Že nám zatím nevycházejí zápasy, to je jiná věc. Hloupě inkasujeme, zatímco nám to tam tak lehce nepadá. Posledních pět zápasů jsme byli soupeři minimálně vyrovnaným protivníkem, pokud jsme nebyli dokonce lepší,“ tvrdí Říha.

Omsk teď čeká série pěti utkání v řadě na domácím stadionu. Kdyby se Říhova dosavadní bilance 3 výher a 10 porážek změnila na cifru 8/10, jistě by se nezlobil…

Rozhovor s Milošem Říhou čtěte v sobotním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud