Adam Sušovský
28. ledna 2016 • 10:25

Bývalý šéf Slavie: Teď jsem zvědav, co Růžička! A rýpl si do svazu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během jediného dne se z kauzy s dopadem na celou společnost stal ryze osobní spor. Hokejový trenér Vladimír Růžička úplatky nepřijímal, takže je i dle slov šéfa ČSLH Tomáše Krále český hokej z obliga. Bývalý reprezentační trenér totiž měl podle policie „jen“ zpronevěřit peníze Slavie Praha. Její někdejší šéf Richard Benýšek, který na Růžičku po mistrovství světa kvůli zpronevěře podal trestní oznámení, se v tiskovém prohlášení obul do trenéra i postoje ČSLH.



„Jsem rád, že orgány činné v trestním řízení celou kauzu prošetřily v relativně krátkém čase a velmi mě zajímá reakce pana Růžičky a jeho právního zástupce. Určitě teď nebudu litvínovského, pak slávistického a nakonec chomutovského srdcaře soudit. Počkám na výsledek. Ale jsou to Růžičkovi démoni,“ prohlásil bývalý šéf Slavie, za jehož působení Růžička klub ve zlém opustil.

Benýšek už na začátku celé aféry z pozice člena představenstva ČSLH v několika prohlášeních uvedl, že peníze (půl milionu korun), jenž Růžička od Palaščáka převzal - prý jako sponzorský dar – nebyly uvedeny v klubovém účetnictví. Hned po mistrovství světa v Praze proto na něj podal trestní oznámení. Jeho vyšetřování podle něj tehdy policie spojila s již probíhajícím vyšetřováním Růžičkovy kauzy.

„Celá kauza se mě bohužel dotýká, protože v době jejího propuknutí jsem byl ještě členem představenstva HC Slavia Praha. Podal jsem proto po skončení hokejového šampionátu trestní oznámení k Vrchnímu státnímu zastupitelství. Až po šampionátu proto, abych snad nebyl osočován, že jsem vykolejil duševní rovnováhu Vladimíra Růžičky a to se pak následně projevilo na výsledcích,“ uvedl Benýšek.

V tiskové zprávě, kterou iSport.cz zaslal, se rovněž zastavil nad postojem hokejového svazu, který dává od celé aféry ruce pryč. Podle šéfa ČSLH Tomáše Krále totiž policejní vyšetřování korupci nedokázala, a proto se už aféra hokeje netýká.

„S odstupem času mě opět mrzí tehdejší postoj hokejového svazu, který celou kauzu podcenil, Vladimíra Růžičku plamenně obhajoval a jako reprezentačního trenéra podpořil. Dnes hokejový svaz opět říká, že kauza nesouvisí s působením Vladimíra Růžičky u reprezentace. Tomu nerozumím,“ diví se Benýšek.

„Vždyť přece šlo o kauzu reprezentačního trenéra! Taky řeším selhání Vladimíra Růžičky, a to za dobu, kdy jsem v klubu (Slavia) vůbec nebyl. A teď už ani nejsem,“ dodává a počítá s tím, že bude v probíhajícím vyšetřování znovu předvolán k výslechu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud