Zdeněk Janda
10. listopadu 2018 • 21:33

Pavle, díky! Kolařík se loučil, zářili i Poborský, Šmicer nebo Kuka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to rozlučka, kterou si zasloužil. Šestačtyřicetiletý obránce Pavel Kolařík, legenda slávistického hokeje, si včera zahrál Poslední derby. A v Edenu při souboji Slavie a Sparty byla k vidění přehlídka hvězd. Nejenom hokejových.



„Chtěl bych všem moc poděkovat. Užil jsem si to. Věřím, že i fanoušci,“ říkal dojatý Kolařík. „Moc děkuji Slavii, za ní se nejvíce angažoval Kuba Mezlík (tiskový mluvčí) a Honza Novák (kapitán týmu). Zapojil se do toho i Pavel Kuka, který sehnal fotbalisty. Toho si moc vážím. Předčilo to moje očekávání. Užíval jsem si to.

Kolařík se loučil s kariérou. Splnil jsem si vše, hlásil dojatě
Video se připravuje ...
"

Zaplněný stařičký stadion, který je v posledních letech zvyklý na prvoligové souboje, přivítal opravdové osobnosti. Dokonce i fotbalové ikony. Zahráli si Karel Poborský, Jiří Novotný, Horst Siegl, Vladimír Šmicer nebo Jaroslav Šilhavý, současný kouč fotbalové reprezentace.

„Byla tady nádherná atmosféra. Je skvělé, že lidi přišli takhle podpořit Pavla,“ říkal na adresu někdejšího obránce, prototypa dříče a srdcaře, i někdejší fotbalový kanonýr Pavel Kuka. Včera si splnil sen, při regulérním hokejovém zápase si zachytal jako brankář! „Musím říct, že to bylo o dost jiné než na rybníku,“ pousmál se.

Slávistické legendy po konci rozlučky Pavla Kolaříka s hokejem
Slávistické legendy po konci rozlučky Pavla Kolaříka s hokejem

Nechyběl ani Vladimír Šmicer, vítěz fotbalové Ligy mistrů. Odpoledne byl ještě v České Třebové, aby se podíval na syna, jak se mu daří v dresu Admiry, potom už spěchal do Edenu. Na hokej. Ani on nechtěl chybět u netradiční podívané. Fanoušci si užívali, obdivovali hlavně to, že si v hokeji zdatně vedli právě fotbalisté.

„Pavel (Kolařík) si něco takového zasloužil. V dnešní době už se nevidí, aby někdo hrál tak dlouho za jeden klub. Takže jsem byl rád, že jsem i já mohl být součástí takové exhibice," vykládal Vladimír Šmicer, stejně jako Kolařík také slávsitický srdcař. I když se v kariéře proháněl po trávníku v kopačkách, teď si zdatně vedl i na bruslích.

Fotbalové legendy válely na ledě. Kuka kouzlil v bráně, Poborský a Šilhavý dali gól
Video se připravuje ...

„Podívej, to je Poborák! Hraje suprově!“ říkal v hledišti jeden ze slávistů, jenž musel uznat kvality muže, jenž si během kariéry zahrál za Slavii i za Spartu. V Edenu bylo vidět i to, jak právě Poborský pálil na Kuku. Nevídaný hokejový souboj fotbalových osobností.

„No konečně pořádný gólman!“ přivítal Kuku před zápasem i hokejový útočník Roman Červenka. Nechyběli ani „klasické“ hokejové hvězdy jako Jaroslav Bednář, Jaroslav Hlinka, Petr Ton nebo Viktor Ujčík.

Pavel Kolařík měl hvězdnou rozlučku. Až po utkání těžko hledal slova. „Když na konci skandovali moje jméno, trochu na mě dolehlo. Ale jinak jsem to ustál," pousmál se obránce, který se Slavií dvakrát slavil titul (v letech 2003 a 2008). Teď odehrál svoje poslední derby...

Šilhavý v netradiční roli. Jak může dát fotbalista gól vysokou holí? Smál se kouč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud