Jaroslav Kalina
24. srpna 2022 • 20:25

Rozlučková show legend Slavie: Eden plný hvězd, sešívání vítali i sparťany

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší rozloučení si snad ani nemohli přát. Když se bývalí vynikající útočníci Jaroslav Bednář a Marek Tomica chystali na udělání velké tečky za úspěšnými kariérami, přáli si, aby na rozlučkový zápas dorazilo co nejvíce bývalých spoluhráčů i současných a dobře známých hvězd českého hokeje. Povedlo se to znamenitě. Zaplněné ochozy zimního stadionu Eden ve středu večer sledovaly galapředstavení, při kterém nechyběla slavná jména, jako jsou Jakub Voráček, David Pastrňák, Roman Červenka či Tomáš Hertl. Na poslední show slávistických ikon dorazil i trenér národního týmu Kari Jalonen.



Nejen fanoušci pamatující zlaté slávistické časy v extralize si při exhibici přišli na své. Už více jak hodinu před zápasem jste před zimním stadionem mohli zahlédnout hokejové nadšence v dresech Boston Bruins se jmenovkou Pastrňák a číslem 88. Lovci fotek a podpisů museli být také spokojeni, když na akci přicházel nynější útočník Caroliny Martin Nečas .

Několik autogramů rozdal i Kari Jalonen. Strůjce bronzového úspěchu z posledního mistrovství světa ve Finsku, který během rozlučkového zápasu sledoval své nynější a možná i budoucí svěřence, si mezi střídačkami a u hřiště „odchytlo“ několik fanoušků.

Jinak se v záplavě sešívaných dresů místy objevily i symboly Sparty, úhlavního pražského rivala Slavie. „Chceme s Márou zavzpomínat na úspěšná léta ve Slavii, takže zveme hráče, kteří tu s námi tehdy působili. Proti nám nastoupí kluci, se kterými jsme hráli jinde nebo se s nimi dobře známe,” přibližoval Bednář před poslední show. Společně s Tomicou musel být nynější sportovní manažer Slavie spokojený. Dorazili takřka všichni pozvaní hosté, mezi kterými byl velký počet někdejších dlouholetých soupeřů.

Ve hvězdném týmu, který nastupoval proti partě kolem Jaroslava Bednáře a Marka Tomici, přeci jen nastoupila celá řada sparťanských legend. Bylo vskutku unikátní sledovat, když je slávističtí příznivci na svém zimáku vítali s potleskem. Je však třeba dodat, že když se v doprovodných video vzkazech věnovaných hlavním aktérům rozlučky objevili někteří z přítomných velkých sparťanů, ale i bývalý slávistický kouč Vladimír Růžička , domácí kotel se „probral“ a začal pískat.

Z řad sparťanů na hřiště v Edenu vyrazili například bývalí útočníci a současní šéfové hokejové Sparty Petr Ton s Jaroslavem Hlinkou . Nechyběl rovněž někdejší reprezentační kapitán David Výborný. Dorazili také sparťanské fotbalové ikony Jiří Novotný a Horst Siegl. Výše zmíněné hvězdy na střídačce vedl někdejší úspěšní kouč František Výborný.

Každopádně převážná část diváků v hledišti se nemohla dočkat, až v akci znovu uvidí borce, kteří za Slavii váleli v české extralize. „Vzpomněl jsem si, že je strašně fajn, když jsem přijel Červus z dálky. Má de facto už rozjetou sezonu a on to kvůli tobě udělá, že přijede na otočku ze Švýcarska. Teď už je na dálnici a jede zpátky. Pro mě to byla obrovská hodnota, když mi potvrdil, že přijede. To samý kluci ze Slovenska, Moravy. Méďa s Růčou, Voras, Pasta, kluci ze Slavie a Sparty…,“ děkoval Bednář po zápase všem pozvaným sportovním osobnostem. 

Sešívaný dres si vedle loučící se dvojice po letech znovu oblékli například tahoun San Jose Sharks a odchovanec Tomáš Hertl , někdejší dlouholetí kapitáni Petr Kadlec a Jan Novák, legendární slovenský útočník Žigmund Pálffy, brankář Dominik Furch či bývalý fotbalista Vladimír Šmicer.

Ještě před úvodním buly rozlučkového zápasu dvou slávistických ikon se Bednář s Tomicou ovšem postarali o opravdu nádherné gesto. Společně totiž věnovali 30 tisíc korun slovenskému obránci Juraji Valachovi . Někdejší hráč Slavie, který se stará o svá dvě předčasně narozená dvojčata, neskrýval dojetí při převzetí daru od bývalých parťáků. „Nemám slov. Opravdu moc děkuji za toto úžasné gesto,“ řekl nynější hráč Slovanu Bratislava.

Při rozlučce bývalých spoluhráčů se náramně rozparádil útočník Roman Červenka . Současný kapitán hokejové reprezentace otevřel skóre proti týmu plnému hvězd už po 18 vteřinách. V první třetině stihl přidat ještě jeden výstavní gól, kterým znovu rozjásal nadšené publikum. Ve druhé dvacetiminutovce zkompletoval slávistický srdcař hattrick, když potřetí překonal brankáře Chicaga Petra Mrázka.

Hvězdy v Edenu: Loučení legend, Hertl v dresu Slavie a Pastrňák v brance
Video se připravuje ...

Bednář při svém posledním představení na ledě ukázal úžasné hokejové myšlení a ofenzivní kousky, kterými léta udivoval fanoušky. Proti výběru hvězd si pětačtyřicetiletý matador připsal gól a tři asistence.

Těsně po zápase měl bývalý útočník co dělat, aby se ubránil slzám. „U děkovačky na konci… Tam jsem to kousal a málem mi to uteklo. Dojetí bylo, ale zakecal jsem to. Nevím, jestli je to úplně hezký, ale díky tomu, že to byla super akce a opravdu se to povedlo, se mi to hrozně líbilo. Co jsem tak slyšel z dalších stran, nebylo to vůbec špatný. Když už bylo po všem, vybavily se mi vzpomínky a došlo mi, že už je po všem,“ řekl Bednář.   

Návrat do Edenu a shledání se starou známou partou si náramně užíval i Hertl. „Je to sice už devět let, ale atmosféra v Edenu je pořád úžasná a fanoušci jsou naprosto skvělí,„ liboval si během exhibičního utkání, ve kterém dal dva góly. Český reprezentant, kterého vychovala Slavia, dostal od moderátora otázku, který dres pro něj znamená víc, jestli ten slávistický či trikot s barvami San Jose. „Víc je pro mě stále slávistický dres. Tady jsem vyrostl, prožil celé dětství,“ odpověděl okamžitě osmadvacetiletý rodák z Prahy.

Exhibiční utkání nakonec skončilo divokým výsledkem 12:6. Závěrečných dvacet minut dokonce strávil ostrostřelec David Pastrňák v brance. Každý zákrok české hvězdy Bostonu diváci ocenili bouřlivým potleskem.

Kdo nastoupil při rozlučce Bednáře a Tomici

HC Slavia Praha
Jaroslav Bednář, Marek Tomica, Tomáš Hertl, Roman Červenka, Tomáš Vlasák, Petr Kadlec, Michal Vondrka, Pavel Kolařík, Michal Sup, Žigmund Pálffy, Tomáš Žižka, Jan Novák, Vladimír Šmicer, Petr Jelínek, Vladimír Růžička ml., David Štich, Jiří Vašíček, Dominik Furch a Lukáš Hronek.

Trenér: Richard Farda.

Výběr Hvězd
David Pastrňák, Jakub Voráček, Martin Nečas, Petr Mrázek, Ľubomír Višňovský, Petr Čajánek, Miloslav Gureň, Petr Sýkora, Jaroslav Hlinka, David Výborný, Petr Ton, Viktor Hübl, František Lukeš, Roman Kukumberg, Petr Tatíček, Zdeněk Toužimský, Horst Siegl, Jiří Novotný, Martin Altrichter, Petr Nedvěd a Martin Ručinský (oba stáli na střídačce). 

Trenér: František Výborný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud