Pavel Ryšavý
Premium
10. července 2023 • 13:20

Drogy u hokejové mládeže: v akci kratom i medvídci. Ví se o nich, ale...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři ze tří hráčů Mountfieldu HK měli v posledním play off pozitivní test na doping. Šok? Jistě. Ale tady nehledejte průšvih hokeje. Globálně má jiný problém, drogy. Bylo to tak vždycky, „stará“ NHL je proslulá historkami o kokainových party. Jen se postupně vše přesouvá jinam. Návykové látky jsou dostupnější, víc a víc je užívají teenageři. Hitem posledních let je prášek, přesněji řečeno kratom. Dál samozřejmě jedou nikotinové sáčky. Gumové medvídky jste viděli?



Jestli jste zamrzli u pohledu, že teenageři testují cigarety, pivo nebo zkouší marihuanu, dejte si budíček. Žijete v minulém století. Doba se posunula a dost to cítí i hokej. Seženete cokoliv, stačí mít peníze a vlastně ne moc. Snus, kratom, HHC, kokain. Jako když jdete do obchoďáku. Teenageři dobře vědí, která bije. Vyznají se.

V NHL se poměrně často stane, že vám drogovou závislost způsobí tlak na výkon. Nesmíte uhnout, povolit, vynechat. Enormní nápor na psychiku řešíte tabletou (často od někoho z klubu), až byste nakonec potřebovali ve sklepě chemickou laboratoř.

Ale užívání různých povzbuzovacích látek u teenagerů je jiný příběh.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud