13. prosince 2009 • 20:19

Byli jsme jasně lepší, tvrdí Vampola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský útočník Petr Vampola dnes v utkání proti Slavii ovládl led pražské O2 Arény. Na vedení domácích zareagoval čistým hattrickem, který mezi 14. až 21. minutou stihl přesně za sedm minut a 12 sekund. K vítězství 7:5 pak přispěl i dvěma přihrávkami a moc nechybělo, aby své pětibodové představení vylepšil při power play Slavie ještě čtvrtou trefou.



V extralize slavil svůj vůbec první třígólový zápas. "Já si strašně vážím toho, že se mi to povedlo. Je to strašně super. Na prvním místě mě ale hodně těší výhra," řekl po utkání novinářům Vampola. Nejrychlejší hattrick v historii soutěže si nepřipsal.

Například v únoru stihl ve vzájemném souboji dnešních soupeřů v Plzni tří góly za čtyři minuty a 22 sekund tehdejší slávistický lídr Jaroslav Bednář. "Člověk ani nějak ten čas nepostřehne," nezabýval se Vampola rychlostí svého střeleckého představení.

První Vampolova trefa byla výstavní. Oklamal gólmana Zdeňka Orcta, který se navíc dostal do kontaktu s obráncem Tomášem Žižkou, a po objetí branky zasunul puk u volné pravé tyče. "Bek mi dobře vycouval a nenapadlo mě nic jiného, než to zkusit takhle. Gólman to moc nečeká, když to jeho bek tak dobře udělá. Zkouším to, už se mi to několikrát povedlo, ale všechno to vyplyne ze situace," podotkl Vampola.

Vondrka: Můj hattrick na výhru nestačil >>>

Přiznal, že mu efektní gól zvedl sebevědomí. "Měl jsme pak i trošku štěstíčka. Nějaký ten odraz od mantinelu. Hrálo se mi výborně," řekl Vampola, který se pak prosadil střelou z mezikruží a střelecký den završil dorážkou do prázdné branky.

Pak sbíral asistence. Pět bodů v jednom utkání v této sezoně už zaznamenali slávista Roman Červenka, litvínovský Robert Reichel i sparťan Petr Ton. Všichni shodně za dvě trefy a tři přihrávky, Vampola je předčil součtem tří branek a dvou přihrávek.

Vondrka překonává Pöpperleho.
Vondrka překonává Pöpperleho.


Plzeň se po osmé výhře za sebou drží na druhé místě jen o skóre za vedoucím Zlínem. Na Slavii potvrdila svou formu. "Dneska to byl výborný výkon celého mančaftu. I když jsme dostali docela dost gólů, tak jsme byli dneska jasně lepší. Slavia měla také nějaké chvilky, ale po celý zápas jsme je přehrávali," doplnil Vampola.

Diváci v pražské O2 Areně, kde měla Plzeň výraznou diváckou podporu, sledovali gólově nejbohatší duel v sezoně. Rovněž dvanáct gólů padlo v pátém kole, kdy Pardubice rozdrtily Litvínov 9:3.

Vampola pěti body sestřelil Slavii >>>


"Tolik branek si nedokážu vysvětlit. Ale jsem rád, že jsme vyhráli, protože nikdo se už nebude ptát, jak to bylo. My jsme vedli a nechali se pak ukolébat. Slavia na nás vlítla a dala nám rychlé góly. Začali jsme pak zase hrát a odskočili jsme jim," vysvětloval Vampola přestřelku.

Vyhlášený technik, který se vrátil do Plzně v úvody sezony po marném boji o místo v sestavě v ruské Ufě, si nyní západočeskou vítěznou jízdu užívá. "Mančaft je výborně poskládaný. Je tu mix starších a mladých hráčů, máme i výborné gólmany. Rozumíme si, je tu výborná parta. Naše postavení je výsledkem celého týmu. Od masérů až nevím po koho," doplnil Vampola, který si ve svém 29. utkání v sezoně vylepšil bilanci na 29 bodů za devět tref a 20 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud