Adam Procházka
15. července 2018 • 17:57

Šílenství na Tour! Froome letěl vzduchem, jezdci trpěli na kostkách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pády, karamboly, defekty a premiérové vítězství Johna Degenkolba. Tak by se dala v rychlosti shrnout 9. etapa letošního ročníku Tour de France. Kostky daly pelotonu zabrat. Na zem si dokonce ustlal i jeden z hlavních favoritů Chris Froome. Nejen on okusil tvrdost povrchu, po kterém vedla trasa vedoucí z Arras Citadelle do Roubaix, ale i mnoho dalších. Náročná a místy až nebezpečná etapa vzbudila v závodnících mnoho emocí. 



Jezdci po etapě na kostkách zavalili své účty na sociálních sítích příspěvky o tom, jak těžká tato etapa byla. „Proletěl jsem se vzduchem. Těším se na den volna,“ přiznal jeden z adeptů na celkové prvenství Chris Froome z týmu Sky. Vzápětí také reagoval na odstoupení jednoho z favoritů. „Jsem s tebou, Richie Porte. Ať se brzy uzdravíš!,“ napsal na svůj Twitter Froome.

Australan Richie Porte musel stejně jako vloni odstoupit během 9. etapy a záběry na něj napovídají, jakou bolest zažíval. Během závodu si ustlal také Polák Michal Kwiatkowski, který přiznal, že na trati nechal opravdu vše. O tom svědčí i to, jak vypadal po dojezdu do cíle. 

„Bylo to pro mě těžké,“ napsal Rafal Majka, týmový kolega Petera Sagana, k příspěvku s fotografií zobrazující jeho pád během 9. etapy a neskončilo jen u toho. „Nejtěžší den na kole. Dlažební kostky na Tour! Děkuji svým kolegům z týmu Bora,“ přidal. Fotografii značící absolutní vyčerpání přidal i slovenský expres. 

Velké trable potkaly na kostkách Tejaye van Garderena. Ten se v celkovém pořadí propadl z třetího na třicáté místo. V etapě totiž upadl, a aby toho nebylo málo, třikrát propíchl pneumatiku.  

Stáj Quick-Step Cycling již během etapy na svém twitterovém účtu uvedla, že etapa na kostkách je absolutní chaos a šílenství. 

To, jak náročná byla pro cyklisty 9. etapa dokládají i záběry na kolo Gorka Izaguirrea, který je v průběžném pořadí na 82. místě, a na pád celkově 58. Egana Bernala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud