11. května 2011 • 05:00

Manželka cyklisty (†26): Čeká s ním dítě!

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvář měla ztrhanou a uplakanou, v ní nepřítomný výraz. Často si nervózně hladila kulatící se bříško, v němž roste miminko, které pravého tatínka bohužel nikdy nepozná. Anne Sophie, těhotná manželka belgického cyklisty Woutera Weylandta (†26), který v pondělí zemřel po pádu ve 3. etapě Giro d´Italia, přicestovala v noci na úterý do italského Rapalla.



Foto 

Právě závod do tohoto městečka se stal jejímu milému osudným.Weylandt zahynul v etapě, v níž loni triumfoval. Přitom tohle Giro vůbec neměl jet.

Ovšem jeho kolega Bennati si zlomil klíční kost, a tak ho nahradil. V neděli skončil devátý, ale den na to už nedojel...

Při sjezdu, 25 kilometrů před cílem, se Wouter podle svědků v rychlosti 70 km/h ohlédl na skupinku za sebou. Zavadil však levým pedálem o zídku, což ho katapultovalo na opačnou stranu cesty, kde narazil do zdi.

Prorazil si lebku a silně krvácel. Ani čtyřicetiminutová resuscitace už mu nepomohla. „Bylo to příšerné,“ popsal Manuel Cardoso, z týmu Radio- Shack.

Zoufalá manželka Woutera Weylandta
Zoufalá manželka Woutera Weylandta

Už před startem slavné túry si cyklisté stěžovali na příliš náročné a nebezpečné tratě. Podle belgických médií poslal Weylandt po sobotním startu Gira manažerovi dokonce ustrašenou esemesku. „Jsem nervózní a mám strach o své zdraví,“ napsal údajně belgický cyklista.

Tragická nehoda belgického cyklistyFoto EPA


Závod včera pokračoval čtvrtou »pietní« etapou do Livorna. Její výsledky se ale nezapočítávaly do průběžného pořadí. Před cílem se na špici pelotonu seřadili Weylandtovi kolegové z Leopardu a projeli páskou jako první bok po boku.

„Pokračujte v Giru ve jménu mého syna,“ vyzval lucemburskou stáj Weylandtův otec Eric. Tak se stalo, ale mezi jezdci dál panují obavy.

„Viděl jsem profil některých cest a u některých nevím, jak se dostaneme dolů. Tohle už je za limitem bezpečnosti. Měli by nám dát do některých zatáček sítě, jako tomu je při sjezdovém lyžování,“ prohlásil největší favorit závodu Alberto Contador.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud