7. srpna 2007 • 00:00

Tomeček a Jirásková na MS bronzoví

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšní byli čeští reprezentanti na MS v orientačních závodech na horských kolech. Na domácí půdě vyjeli dva bronzy a v obou případech chyběly ke stříbru shodně dvě sekundy.



Dvě bronzové medaile vybojovali čeští reprezentanti na mistrovství světa v orientačních závodech na horských kolech v dnešním souboji na střední trati. Lubomíru Tomečkovi i Markétě Jiráskové shodně chyběly ke stříbru pouhé dvě sekundy. Tituly získali Fin Mika Tervala a pondělní šampionka ze sprintu Xenija Černychová z Ruska. Na kopcovité trati v délce 18 kilometrů v okolí Zubří u Nového Města prokázal Tomeček výborné cyklistické schopnosti. V individuálním závodě na MS vylepšil svůj dosavadní nejlepší výsledek; před třemi lety v Austrálii skončil čtvrtý. Do desítky se dnes vešli ještě šestý Martin Ševčík a osmý Jaroslav Rygl. Černychová opět nenašla přemožitelku a v cíli měla náskok 54 sekund před Slovenkou Hanou Bajtošovou, která navázala na pondělní bronz. Jirásková držela se slovenskou soupeřkou krok, ale nakonec s ní těsně prohrála. Sama o dvě sekundy porazila Švýcarku Christinu Schaffnerovou, sedmé místo obsadila Martina Tichovská. Trenér orientačních cyklistů Jiří Vraný označil bronzová umístění za velký úspěch, protože dosud jedinou medaili získal na MS před dvěma lety na Slovensku stříbrný Rygl. "Tervala nemá letos konkurenci, druhý Francouz Gillmann sice udělal v úvodu závodu chybu, v závěru ale ztrátu fantasticky zlikvidoval a jeho spurtu Tomeček nestačil. Ve vedru byl závod nesmírně náročný. Bylo několik voleb postupu a hodně favoritů propadlo," řekl ČTK Vraný. Ve středu je na programu kvalifikace na páteční závod na dlouhé trati ve Svratce. Do něj postoupí 60 nejlepších v každé kategorii.


Výsledky:
Muži: 1. Tervala (Fin.) 50:21, 2. Gillmann (Fr.) 52:44, 3. Tomeček 52:46, ...6. Ševčík 54:09, 8. Rygl 54:41, 12. Svoboda 55:13, 21. Lauerman (všichni ČR) 56:22.
Ženy: 1. Černychová (Rus.) 46:45, 2. Bajtošová (SR) 47:39, 3. Jirásková 47:41, ...7. Tichovská 49:44, 19. Lacigová 53:04, 21. Paulíčková (všechny ČR) 53:10.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud