10.2.2020 • 14:53

Cantona jako král, moc sexy Nadal. Sportovci v klipech umí zaujmout

Vstoupit do diskuse
0

Slavný fotbalista Eric Cantona se objevil v nejnovějším klipu zpěváka Liama Gallaghera, frontmana legendárních Oasis, ke skladbě Once. Není přitom jediným sportovcem, který se rozhodl ukázat svou tvář v hudebním videu. Kdo další zběhnul od sportu k vystupování v klipech?



Bývalý francouzský fotbalista a hvězdný útočník Manchesteru United Eric Cantona a Liam Gallagher, frontman legendární kapely Oasis a zapřisáhlý fanoušek odvěkého rivala Rudých ďáblů - Manchesteru City.

Mohlo by se zdát, že tihle dva muži jen s těží najdou společnou řeč. Opak je ale pravdou. Gallagher chová k bývalému fotbalistovi dokonce takovou úctu, že se jej rozhodl obsadit do svého nejnovějšího videoklipu.

Eric Cantona si zahrál v nejnovějším videoklipu Liama Gallaghera
Eric Cantona si zahrál v nejnovějším videoklipu Liama Gallaghera

Cantona (přezdívaný během své fotbalové kariéry Král Eric) v něm hraje mrzutého šlechtice, který prochází prázdným zámkem. Poté si posadí na hlavu korunu, oblékne se do královského pláště, nasedne do auta a nechá se šoférem vézt do neznáma. A kde se v klipu ztratil Gallagher? Ve videu hraje Cantonova sluhu, ochotně králi nalévá víno a dělá mu osobního řidiče.

„Jsem absolutně nadšený z toho, že Eric Cantona, poslední rock 'n' rollový fotbalista, hraje v mém klipu k písničce Once. Skladby, jako je tahle, se neobjevují příliš často - stejně jako výjimeční hráči jako on,“ napsal Liam Gallagher v den zveřejnění videa na svém Twitteru.

Není to přitom poprvé, co se Gallagher rozhodl do svého klipu obsadit fotbalistu. V době působení kapely Oasis se v propagačním videu jejich světového turné mihnul také bývalý hráč Juventusu Alessandro Del Piero. Ten patří mezi jejich velké fanoušky a ačkoliv mluví jen lámanou angličtinou, nezabránilo mu to se s manchesterskou skupinou setkat osobně.

Sexy Nadal a zachránce Djokovič

V hudebních videoklipech nejsou vidět jen fotbalisté. Například kolumbijská zpěvačka Shakira se rozhodla do hlavní role svého videa Gypsy obsadit Rafaela Nadala, jednoho z nejúspěšnějších tenistů historie.

Zatímco Shakira se v klipu objevila v sexy průsvitných šatech, fanynky se mohly pokochat do půli svlečeným tělem španělského tenisty. Po žhavých záběrech plných intimity se jen málokomu chce věřit, že hvězdná dvojice je jen dobrými přáteli.

Z tenistů si v klipu zahrál také Novak Djokovič, a to ve videu jeho velkého fanouška Martina Solveiga. Francouzský DJ a producent v něm svádí tenisový zápas se svým kolegou DJ Bobem Sinclarem. Když Solveig trefí míček do autu, požádá rozhodčího, aby ověřil, zda-li byl skutečně za čárou. To však rozhodčí odmítne.

V tom na kurt přispěchá Djokovič, začne cloumat s umpire a přesvědčí rozhodčího, aby šel značku osobně překontrolovat. Písnička dosáhla fenomenálního úspěchu a na YouTube má dnes přes 86 milionů zhlédnutí.

Geniální tah Ewy Farné

Na rozdíl od zahraničí čeští interpreti sportovce do svých klipů příliš často neobsazují. Jednou z mála výjimek je video Na ostří nože zpěvačky Ewy Farné. Ta k jeho natáčení přizvala českou hokejovou legendu Jaromíra Jágra , což se ukázalo jako povedený tah.

Miláček národa spolu s chytlavou melodií zafungoval jako magnet. Písnička zabodovala v českých hitparádách a k dnešnímu dni má na YouTube na tuzemské poměry neuvěřitelných 17 milionů zhlédnutí.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}