6. července 2019 • 21:05

Krvavá první etapa Tour! Trpěl favorit Fuglsang i věčný smolař Thomas

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakoby nehoda, která ho před pár týdny vyřadila z generálky na Tour de France, nestačila. Britský cyklista a obhájce loňského prvenství Geraint Thomas skončil na zemi i v závěru sobotní úvodní etapy 106. ročníku Staré dámy. Se zkrvaveným obličejem a podřenou pravou rukou a ramenem dojížděl do centra Bruselu také další z favoritů Jakob Fuglsang.



Tradiční nervozita úvodních etap na Grand Tours si i v sobotu při velkém startu Tour de France v Bruselu vybrala svou daň v podobě pádů několika favoritů. Už podruhé během pár týdnů vyděsil cyklistické fanoušky Geraint Thomas, jezdec stáje Ineos a obhájce loňského celkového prvenství.

Zakrvácený Jakob Fuglsang v první etapě Tour de France
Zakrvácený Jakob Fuglsang v první etapě Tour de France

V nájezdu do závěrečného spurtu havaroval jeden z jeho možných vítězů Dylan Groenewegen. Aby se Velšan vyhnul přímému střetu s na zemi ležícími soupeři, zvolil menší zlo. Najel na bariéry podél cesty, přičemž po jedné se svezl tak, že i on ze svého kola upadl.

„Jsem v pořádku. Jel jsem už celkem pomalu, když jsem najel do bariér, je to dobré,“ ubezpečoval Thomas poté, co okamžitě nasedl na kolo a dojel do cíle na 111. příčce.

VIDEO | Podívejte se na pád očima jednoho z cyklistů

Už méně by tato uklidňující slova někdo věřil závodníkovi kazašské Astany Jakobu Fuglsangovi. Ten se přimotal do pádu zhruba 18 kilometrů před cílem. Na kolo sice také nasedl, ale následky pádu byly dost viditelné. Vedle sedřeného dresu na rameni a odřenin na pravé ruce byla na první pohled viditelná krev v jeho obličeji, zřejmě kvůli tržné ráně na obočí.

Dánský cyklista hned po dojezdu do cíle zamířil k lékařskému vozu, kde mu ránu sešili čtyřmi stehy a ošetřili i odřeniny na rameni, lokti a koleni. Následná vyšetření vyvrátila jakékoliv zlomeniny, Fuglsang má ale pohmožděný sval v oblasti kolene.

„Ve chvíli, kdy jsme se snažili dostihnout čelo pelotonu, havaroval jezdec přede mnou a já už jsem neměl šanci se pádu vyhnout. Není to zrovna způsob, jakým bych chtěl Tour začít, ale jsem rád, že nemám nic zlomeného, takže můžu pokračovat v závodu. Uvidíme, jak to půjde v neděli,“ řekl Fuglsang pro týmový web.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud