28. prosince 2017 • 11:36

Shiffrinová vede po 1. kole slalomu v Lienzu o více než sekundu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americká hvězda Mikaela Shiffrinová suverénně ovládla první kolo slalomu Světového poháru v Lienzu. Olympijská vítězka a trojnásobná mistryně světa vede o 1,14 sekundy před Švédkou Fridou Hansdotterovou, která v rakouském středisku vyhrála předloni, kdy zde slalomářky závodily naposledy.


Žádná z českých lyžařek se v druhém kole nepředstaví. Martině Dubovské na 35. místě unikl postup o 33 setin. Na Shiffrinovou ztratila 3,65 sekundy. Gabriela Capová a Kateřina Pauláthová jízdu nedokončily.

Shiffrinová startovala s číslem 2 a hned v úvodu závodu dala soupeřkám jasně najevo, kdo je slalomářskou královnou. Třetí Wendy Holdenerová ze Švýcarska na ni ztrácí 1,28 sekundy, čtvrtá Slovenka Petra Vlhová zaostává o 1,58.

Shiffrinová útočí ve čtvrtém slalomu sezony na třetí vítězství. Triumfovala už v Killingtonu a paralelním závodu v Courchevelu, v úvodním slalomu v Levi byla druhá za Vlhovou. Případným 36. vítězstvím v kariéře může dvaadvacetiletá Američanka znovu navýšit už tak výrazný náskok v čele Světového poháru.

Druhé kolo se jede od 13:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud