28. prosince 2017 • 22:51

Na smolné odrazy se nemůžeme vymlouvat, řekl Doudera po prohře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když Milan Doudera završil gólem v oslabení úspěšnou pětiminutovou pasáž, ve které Třinec doma otočil z 0:1 na 3:1, vypadalo to, že Oceláři poprvé v sezoně porazí Olomouc. Jenže hosté i díky dvěma šťastným odrazům vyrovnali a obrat na 4:3 dokonal v rozstřelu útočník Roman Vlach.


"Nemyslím si, že by nám ubyly síly. Škoda, že jsme ve druhé třetině neodskočili na rozdíl více branek, abychom měli větší klid," uvedl Doudera, který také vyloučil, že by Oceláři podcenili soupeře, jemuž scházelo pět beků. "Vůbec jsme se o tom nebavili. Věděli jsme, že přijedou hrát urputný hokej a nedají nic zadarmo. My to bohužel nezvládli," dodal.

Olomouc vrátil do hry po třetí inkasované brance rychlý kontaktní gól. Kuriózní. Hlavního rozhodčího zasáhl u zadního hrazení puk do brusle, zmocnil se ho Jan Knotek a rychlým manévrem zasunul puk zpoza branky za překvapeného Petera Hamerlíka. A pak Hanáci vyrovnali poté, když si střelu Jana Jaroměřského srazil do vlastní sítě David Musil.

"Bohužel, stalo se. To k hokeji patří, zpátky to nevezmete. Na to se nemůžeme vymlouvat, měli jsme dát více gólů. Šance jsme na to měli, ale nevyužili jsme je," pokračoval Doudera, který právě v nižší efektivitě vidí současný problém týmu.

"Se soupeři hrajeme o gól, o dva. Poslední dobou nám to tam moc nepadá, musíme se na to zaměřit. A přesilovky byly tragické. Ty rozhodují zápasy a my si v nich nepomohli ani jedním gólem," podotkl.

Dvě ze tří branek vstřelili obránci. Doudera se už dokonce podruhé v sezoně trefil v oslabení. Za experta na ně se ale nepovažuje. "Spíše jsem expert na to, že když dám góla, tak prohrajeme. Doufal jsem, že to konečně protrhnu a nestalo se," řekl s hořkým úsměvem obránce, který startoval na poslední reprezentační akci.

Oceláři tak opět nevyzráli na Olomouc, se kterou v této sezoně prohráli ve všech třech zápasech. "Hrají hodně agresivně, snaží se dohrávat souboje, blokují střely. Takový urputný hokej. V tabulce jsou hned za námi, můžou hrát uvolněně. Hodně brání, čekají trpělivě na chyby soupeře a ty pak dokonale využijí. Bohužel, když to řeknu špatně, tento hokej nám moc nevyhovuje, ale musíme si s tím poradit. V play off se nebude hrát nic jiného," uzavřel Doudera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud