29. prosince 2017 • 09:26

Totální zkrat, komentoval porážku Plzně obránce Moravčík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ani vedení 5:2, s nímž nastupovali do třetí třetiny zápasu v Chomutově, nestačilo ve čtvrtečním 34. kole extraligy hokejistům Plzně k tříbodovému zisku. Místo toho, aby lídři soutěže slavili po utkání výhru, mohli pouze zpytovat svědomí po porážce 6:7 v prodloužení. A to málem nezískali ani bod.


Plzeň si na ledě Chomutova vypracovala brzy vedení 2:0, o které ještě do konce první třetiny přišla. Po druhém dějství měla přesto dokonce o tři góly navrch. I to bylo málo. "Totální zkrat. Nedokážu si to vysvětlit. Dělali jsme individuální chyby, Chomutov šel dobře do brány a pak se to všechno skloubilo. Musíme se omluvit všem fanouškům, kteří přijeli, protože ti byli super," řekl obránce Michal Moravčík. "Za stavu 5:2 už musíme duel dotáhnout do vítězného konce," dodal.

Piráti začali obrat už v první minutě třetí třetiny a dokonal ho Ivan Huml v 58. minutě trefou na 6:5. "Zalezli jsme úplně zbytečné dozadu. Měli jsme hrát jenom vepředu, utáhnout to a dohrát zápas tam," řekl Moravčík.

Přes velký šok stihla Škoda zareagovat, hned o 26 vteřin později poslal na začátku 59. minuty duel do prodloužení David Stach. "Vyskočíme radostí, když srovnáme na 6:6, ale těžko nacházím slova na to, co se dělo předtím. Nakonec máme alespoň bod. S přihlédnutím k tomu, co se dělo ve třetí třetině, je pro nás zlatý," konstatoval třiadvacetiletý zadák Plzně.

V chomutovské brance nastoupil mladý gólman Dominik Pavlát, který ale ve 26. minutě přenechal místo staršímu kolegovi Štěpánu Lukešovi. "Říkali jsem si, že chytá prvně, takže ho musíme zasypat co největším množstvím střel. Ze začátku se nám to dařilo, dostali jsme se do vedení. Chomutov potom trochu zatlačil, dostal nás pod tlak a vyrovnal. Pak jsme zase odskočili, vyhnali ho z brány, ale rozhodla třetí třetina," řekl Moravčík.

Plzeňští prohráli už potřetí za sebou, pokaždé ale urvali alespoň bod a v čele tabulky mají stále komfortní náskok osmi bodů. "Stává se to. Je to sport. Jednou se daří, jednou ne. Musíme udělat všechno pro to, abychom následující duel doma vyhráli za tři body," vyhlížel Moravčík nápravu v sobotním utkání s poslední Jihlavou.

"I když máme náskok, podobné zápasy si nemůžeme dovolit, protože extraliga je vyrovnaná, body se budou sbírat těžko a soupeři nás mají přečtené. Hrají na nás více z obrany, takže to pro nás nebude nic lehkého. O to větší motivaci ukončit sérii proher nyní máme," doplnil Moravčík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud