12. ledna 2018 • 22:56

Konečně nám to tam ve správnou chvíli napadalo, radoval se Veselý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína v dnešním zápase 39. extraligového kola dokonala zaskočili lídra soutěže z Plzně. Poprvé se prosadili již po 41 sekundách hry a na přelomu šesté a sedmé minuty přidali další dvě branky. Berani nakonec vyhráli 4:1.


"V posledních zápasech jsme moc branek nedali, tak konečně nám to tam napadalo. A ve správnou chvíli," pochvaloval si kapitán Ondřej Veselý, který v první minutě otevřel skóre.

Zlín dal v předešlých pěti zápasech jen pět gólů ze hry, když dvakrát vyšel střelecky naprázdno. Proti Plzni skóroval čtyřikrát. Důležité však tentokráte bylo, že Indiáni ze svého tlaku za stavu 0:3 nedokázali snížit.

"Už mockrát jsme si takové zápasy dokázali zkomplikovat, dnes to bylo konečně v poklidu," oddechl si čtyřicetiletý útočník, jehož tým se díky výhře udržel na sedmé místě tabulky.

Zlínští si užili i fakt, že nastoupili v retro dresech oslavujících padesátý ročník v nejvyšší soutěži. "Dresy byly pěkné, jednoduše udělané. Já ještě s géčkem na hrudi hrával jako malý kluk, ale to se dresy dělaly z jiného materiálu," pousmál se Veselý.

Další test připravenosti čeká Zlín v neděli, kdy se doma utká s druhými Vítkovicemi. Navíc v úterý doma přivítá mistrovské Brno. "Tyto týmy jsou ale pro nás lepším soupeře, hrají uvolněně a my je můžeme zaskočit. Týmy bojující o desítku vám nedají nic zadarmo," řekl Veselý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud