7. října 2018 • 10:22

Medveděv porazil i Nišikoriho a z kvalifikace došel k titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruský tenista Daniil Medveděv porazil ve finále turnaje v Tokiu domácího favorita Keie Nišikoriho 6:2, 6:4 a z kvalifikace si došel pro třetí titul v kariéře. Všechny získal dvaadvacetiletý moskevský rodák v této sezoně.


Už v lednu v Sydney vybojoval Medveděv trofej z pozice kvalifikanta a stejně tak si vedl v Tokiu. "Rád hraju kvalifikace, teda pokud v nich neprohraju. Pomáhá mi to hodně, protože v posledním kole už bývají skvělí tenisté a pak jsem připravený na hlavní soutěž," řekl.

Proti Nišikorimu, dvojnásobnému šampionovi z Tokia a třetímu nasazenému hráči, si znovu pomohl skvělým servisem. Dal osm es, nabídl soupeři jediný brejkbol a po 63 minutách rozesmutnil domácí publikum.

"Podával vážně skvěle. Na jeho první servis jsem neměl šanci a vlastně ani na druhý," uznal Nišikori, který od února 2016 prohrál už osmé finále za sebou.

Naopak Medveděv trofej přidal k těm ze Sydney a Winston-Salemu a v novém světovém žebříčku bude poprvé ruskou jedničkou, protože předstihne Karena Chačanova. Polepší si na 22. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud