10. října 2018 • 14:12

Biatlonistka Vítková i se zraněným kotníkem odjela na soustředění

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Biatlonistka Veronika Vítková navzdory zranění levého kotníku odcestovala na reprezentační soustředění do slovinské Pokljuky. Bronzová olympijská medailistka z her v Pchjongčchangu si ublížila při výběhu v lese, když špatně došlápla a upadla. Vyšetření neodhalilo žádnou zlomeninu a nejlepší česká biatlonistka dostala na nohu ortézu, která jí umožňuje alespoň omezenou zátěž.


Z lesa u Janova nad Nisou ji zachránil přítel Marek Lejsek. "Naštěstí jsem s sebou měla mobil, a tak Mára přijel na pomoc a hned jsme odjeli na rentgen," uvedla Vítková na svazovém webu. V první chvíli se hodně lekla. "Noha se mi klepala, podlamovala a hlavně hodně bolela. Úleva přišla až po vyšetření, které vyloučilo zlomeninu."

I když jí zranění zkomplikovalo přípravu na blížící se zimní sezonu, trenér Egil Gjelland jí dodával optimismus. "Řekl mi, ať si vzpomenu, jak jsme přes léto s holkama tvrdě trénovaly a zůstanu v klidu. A tak v klidu jsem," řekla Vítková. S ortézou může dělat některá cvičení. "Mohu posilovat horní partie těla, nebo se věnovat klidové střelbě," přiblížila.

Otok na bolavém kotníku se postupně vstřebává. "Navíc v průběhu týdne za námi přijede do Slovinska (fyzioterapeut) Roman Karpíšek. Budu se s ním moci věnovat léčbě ultrazvukem, kryoterapii a různým formám rehabilitace. A když to půjde dobře, třeba už koncem týdne začnu pozvolna trénovat," plánovala optimisticky naladěná Vítková.

Světový pohár biatlonistů začne 2. prosince v Pokljuce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud