Adam Lacek
6. dubna 2018 • 11:45

Reprezentační zápasy v Příbrami? A vlastně proč ne?

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám jsem se divil, když hokejový svaz poslal reprezentaci na dvojzápas se Švýcarskem do Příbrami. Do Příbrami?! Přiznám se, že jsem si musel vyhledat, co se tam hraje za soutěž. Kdo by ještě nevěděl, je to středočeská krajská liga, tedy čtvrtá nejvyšší. Říkal jsem si, proč zápasy nedají na nějaký extraligový stadion. Akce se ale i přes má skeptická očekávání povedla. Takže vlastně proč ne?



V sezoně mohou fanoušci v Příbrami chodit na takové týmy jako Žabonosy, Černošice nebo PZ Kladno. Na začátku dubna jim svaz přivezl trochu větší atrakci v podobě dvou zápasů Euro Hockey Challenge proti Švýcarsku. Ačkoliv oba týmy měly do nějakého silného složení daleko, stadion se ve středu i ve čtvrtek zaplnil.

Akce se povedla. Už když jsem přišel hodinu a půl před zápasem ke stadionu, před ním byla v plném proudu fanzóna. Informace o kapacitě na stránkách stadionu uvádí informaci: „velká hala s hledištěm pro 3 700 sedících diváků.“ Ta se v oba dny zaplnila více jak ze sta procent.

Fanoušci českého týmu si v Příbrami užili hodně gólové radosti
Fanoušci českého týmu si v Příbrami užili hodně gólové radosti

I díky kulisám útulného stadionu fanoušci vytvořili národnímu týmu parádní atmosféru. O svém vypovídá přestávkový rozhovor s obráncem Adamem Poláškem po druhé třetině čtvrtečního utkání. Když pochválil atmosféru, ozval se stadionem téměř ohlušující jekot a troubení. Diváci vnímali a byli hodně potěšení, když se dočkali pochvaly.

Povedlo se i propojení s místním klubem. Především přestávkový program, při kterém se hokejisté Příbrami na videích poměřovali v dovednostních soutěžích s extraligovými hráči. Rychlostní závod na jedno kolo proběhl dokonce přímo živě na ledě. Super, tohle baví!

Skvělé podmínky měli i novináři. Když jsem dorazil do tiskového centra, nestačil jsem se divit. Lepší podmínky nejsou snad nikde v extralize. Utkání jsme měli možnost sledovat z prosklené vytápěné buňky přímo na středu hrací plochy a přímo od pracovního stolu, stačilo se otočit. Prostě paráda.

Rozhodně tím nechci říct, že reprezentace nepatří do O2 arény či na další velké stadiony. Spíše je to pochvala za výběr místa na ne tak sledované duely. Zážitky to přineslo snad pro všechny strany.

Tak zase někdy příště, třeba v Orlové, na viděnou!

Góly

Domácí: 18:02. Kaut, 19:39. Kousal, 32:16. Polášek, 57:10. Hanzl, 61:07. Pyrochta

Hosté: 44:48. Riat

Sestavy

Domácí: Bartošák (Furch) – Mozík, Pyrochta, Klok, Polášek (A), Pavelka, Hrbas – Nestrašil, Hanzl, Stránský – Kousal, Horák (A), Červenka (C) – Orsava, Musil, Šťastný – Kaut, Tomášek, Ordoš. Hlavní trenér: Josef Jandač.

Hosté: Senn (Van Pottelberghe) – Genazzi (C), Loeffel, Paschoud, Frick, Geisser, Zryd – Lammer, Corvi (A), Riat – Mottet, Vermin, Simion – Suri (A), Albrecht, Wick – Ryser, Rossi. Hlavní trenér: Patrick Fischer.

Rozhodčí

Robin Šír, René Hradil. Čároví: Jiří Ondráček, Jiří Svoboda

Stadion

Zimní stadion Příbram, Příbram (CZE)

Návštěva

4023 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud